SES a Sony připravují vysílání 4K UHDTV z družice Astra 3B
Autor: PR Press SES/Petr Miklík , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 07.09.2012
Skupina SES (na burzách v Paříži a v Lucembursku pod názvem SESG) spolupracuje s firmou Sony, aby divákům na veletrhu IBC 2012 v Amsterdamu prezentovala živé satelitní vysílání obsahu v ultra high obrazovém rozlišení 4K UHDTV. Chráněný obrazový obsah bude ve formátu Quad Full HD kódovaném ve standardu H.264 s datovou rychlostí 50 Mbit/s a uplinkovou trasou šířen ze sídla SES v Betzdorfu (Lucembursko) na transponderu č. 3236, frekvence 12,401, vertikální polarizace, družice Astra 3B, orbitální pozice 23,5° východně.


Vysoká kvalita obrazu 4K satelitní televize bude demonstrována na stánku IBC skupiny SES a firmy Sony při využitím televizoru Sony Bravia 84 4K a rozlišení 3840 x 2160 pixelů. Tato prezentace ukazuje, že řešení 4K výrazně zvyšuje kvalitu obrazu na velkých obrazovkách spotřební elektroniky a technologie je už nyní proveditelná a dostupná.

„4K nebo Quad Full HDTV je vlastně další standard přesahující HDTV a poskytne vysokou kvalitu obrazu na moderních, velkých plochých obrazovkách,” řekl pan Thomas Wrede, vicepresident skupiny SES pro přijímací systémy.

„Živým propagačním vysíláním z družice Astra 3B a využitím zařízení firmy Sony demonstrujeme to, že je nyní dostupný ekonomický systém pro satelitní vysílání 4K UHDTV. Příchodem nového obrazového kódovacího standardu HEVC v roce 2013 spolu s velkým množstvím satelitních televizorů s plochou obrazovkou kompatibilních s 4K ‘přesahující HDTV’ může (systém) odstartovat,” doplnil Olivier Bovis, Head of AV media, Professional Solutions Europe společnosti Sony Europe.


Internet a sociální sítě:

Twitter: https://twitter.com/SES_Satellites
Facebook: https://www.facebook.com/SES.YourSatelliteCompany
YouTube: http://www.youtube.com/SESVideoChannel
Blog: http://en.ses.com/4243715/blog


O skupině SES

Skupina SES je významným světovým satelitním operátorem s flotilou 51 geostacionárních satelitů. Společnost poskytuje satelitní telekomunikační služby pro vysílatele, poskytovatele programů a internetových služeb, operátorů mobilních a pevných sítí, firemní a vládní organizace na celém světě. Skupina SES je založena na dlouhodobých obchodních vztazích, vysoké kvalitě služeb a dokonalosti v oblasti vysílání. Kulturně odlišné regionální pracovní skupiny skupiny SES jsou rozmístěny po celém světě a úzce spolupracují s klienty, aby vyšli vstříc jejich specifické šířce satelitního pásma a požadavkům na služby. Skupina SES (na burze v Paříži a v Lucembursku pod názvem SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel v Kanadě, QuetzSat v Mexiku a strategické podíly v satelitní infrastruktuře sítě start-up O3b Networks. Internet: www.ses.com.


Markus Payer a Kirstin Steffen, Market Communication & PR


S využitím zdroje: SES Press, 7. 9. 2012, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/17489/ses-a-sony-pripravuji-vysilani-4k-uhdtv-z-druzice-astra-3b/