Ocenenie pre ruskú sekciu Radia Slovakia International
Autor: PR Press RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 01.10.2012
Na XIV. Svetovom kongrese zahraničných médií, ktoré prinášajú informácie v ruskom jazyku, dostala ruská sekcia Radia Slovakia International (RSI/RTVS) čestné uznanie vlády Ruskej federácie podpísané premiérom Dmitrijom Medvedevom „za prínos a šírenie ruského jazyka v Slovenskej republike aj medzi ruskú menšinu žijúcu na Slovensku“.

XIV. Svetový kongres zahraničných tlačových a elektronických médií sa tento rok konal od 23. do 27. septembra 2012 v Neapole. Organizátormi kongresu boli WARP (Svetová asociácia zahraničných ruskojazyčných masmédií) a organizačný výbor Talianska (média-holding RBN-Italia). Na tomto významnom medzinárodnom podujatí sa zúčastnili predstavitelia médií z 56 krajín sveta.

Za Ruskú redakciu RSI (Radio Slovakia International) sa na kongrese zúčastnila redaktorka Jelena Vrábelová, zástupkyňa Slovenska v Rade Svetovej asociácie zahraničných ruskojazyčných masmédií, členka riadiacej zložky WARP od roku 2008. Na kongrese vystúpila s prejavom, v ktorom prezentovala prácu Zahraničného vysielania RTVS.

Podobné významné ocenenie si prevzali aj zástupcovia Izraela, Lotyšska a Maďarska.


Mgr. Richard Šümeghy, Hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/17628/ocenenie-pre-rusku-sekciu-radia-slovakia-international/