UPC Slovensko obohacuje ponuku o športový kanál Sport1
Autor: PR Press UPC Slovensko , e-mail: press@upc.sk Přidané: 09.01.2006

Bratislava 9.1.2006 – Spoločnosť UPC Slovensko od zajtra zaraďuje do programovej ponuky nový športový televízny kanál Sport1. Ide o tematický športový kanál sústreďujúci sa najmä na priame prenosy z tých najkvalitnejších európskych futbalových ligových a pohárových súťaží.

Sport1 sprevádza futbalových fanúšikov priamymi prenosmi z anglických reprezentačných, domácich a pohárových zápasov (FA Cup a Carling Cup), talianskej ligy Serie A, nemeckej Bundesligy, nemeckého pohára DFB Pokal a nemeckého ligového pohára Premiere Ligapokal, ďalej holandskej Eredivisie a francúzskej Ligue 1, ako i programom Chelsea TV a Machester United TV - teda tými, ktoré aj u nás patria medzi najobľúbenejšie.

Televízny kanál Sport1 vysiela sedem dní v týždni a je plne dabovaný do českého jazyka. Sport1 budú môcť sledovať zákazníci Rozšíreného súboru spoločnosti UPC Slovensko a abonenti satelitnej služby UPC Direct, ktorý si tento kanál nájdu na pozícii číslo 40. Zákazníci Rozšíreného súboru v Bratislave si ho už od utorka budú môcť nájsť na novej pozícii – na kanále SE17. Postupne bude Sport1 zaraďovaný do programovej ponuky Rozšíreného súboru aj v iných mestách, kde spoločnosť UPC Slovensko poskytuje služby káblovej televízie prostredníctvom káblových rozvodov.

„Zaradenie športového kanálu Sport1 do Rozšíreného súboru je potvrdením záujmu a dlhodobého úsilia neustále skvalitňovať naše služby k spokojnosti zákazníkov. Som presvedčený, že Sport1 bude skutočnou lahôdkou pre futbalových fanúšikov, ktorí týmto programom získavajú prístup k exkluzívnym ligovým a pohárovým futbalovým stretnutiam,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti UPC Slovensko Martin Maťašeje.

Ako dodal, spoločnosť UPC Slovensko v ostatnom období obohatila Rozšírený súbor o množstvo atraktívnych programov, ako je napríklad Film+, Discovery Channel, detský animovaný kanál Minimax, akčný Reality TV atď. „Verím, že športový kanál Sport1 diváci prijmú ako vhodné žánrové navŕšenie pestrej palety programov, ktorú v rámci tejto služby ponúkame,“ dodal M. Maťašeje. Popri Sport1 si zákazníci Rozšíreného súboru môžu vybrať z programu ďalších 3 športových programov – Galaxie Sport, Eurosport a Extreme Sports Channel.

Záujemcovia o služby káblovej televízie a o satelitné televízne služby UPC Direct, sa môžu viac informácií dozvedieť na UPC Infolinke 02 / 594 22 444 (káblová televízia), 02 / 594 22 222 (UPC Direct), alebo na internetovej stránke www.upc.sk.


Jaroslav Kolár, hovorca UPC Slovensko


O UPC

United Pan-Europe Communications (UPC) je vedúcim poskytovateľom služieb káblovej televízie, telefónu, internetu chello a služieb digitálnej televízie v 14 krajinách Európy. Spoločnosť UPC na Slovensku pôsobí prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti UPC Slovensko, s.r.o., poskytujúcej služby káblovej televízie a internetu chello. UPC je súčasťou spoločnosti Liberty Global, Inc. Liberty Global


O Liberty Global, Inc.

Liberty Global, Inc. vlastní podiely v spoločnostiach, ktoré sa zaoberajú širokopásmovými službami a mediálnym obsahom v Európe, Ázii a Amerike. Prostredníctvom svojich dcérskych spoločností, Liberty Global, Inc. je podľa počtu zákazníkov najväčším broadbandovým káblovým operátorom mimo Spojených štátov. Liberty Global, Inc. k 30.9.2005, podľa konsolidovaných hospodárskych výsledkov, poskytovala služby 10,7 mil. zákazníkov káblovej televízie, 2,6 mil. zákazníkov širokopásmového internetu a 1,8 mil. zákazníkov využívajúcich telefónne služby. Akcie spoločnosti Liberty Global sú obchodované na technologickej burze NASDAQ (ako LBTYA, LBTYB a LBTYK).


O UPC Direct

UPC Direct je satelitná digitálna televízna služba, ktorú spoločnosť UPC poskytuje v Maďarsku, Čechách a na Slovensku. UPC Direct umožňuje v digitálnej kvalite sledovať prostredníctvom družice vysielanie vyše 150 televíznych a asi 50 rozhlasových staníc rôznych žánrov. UPC Direct popri tom poskytuje možnosť zmeny vysielacieho jazyka, rodičovský zámok, ako aj služby elektronického programového sprievodcu s informáciami o vysielanom programe. Počet programov, ktoré sú v ponuke služby UPC Direct dostupné v slovenskom a/alebo českom jazyku, sa neustále rozširuje.

Okrem slovenských televíznych staníc ako sú Markíza, Joj či spravodajská televízia TA3, služba UPC Direct poskytuje v českom a/alebo slovenskom jazyku aj filmový kanál Film+ a Hallmark, dokumentárne stanice Spektrum, Discovery Channel, Club, Reality TV a Animal Planet, ďalej detské programy Jetix a Minimax, hudobnú televíznu stanicu Óčko či športové programy Sport1, Galaxie Sport a Eurosport. K dispozícii zákazníkom UPC Direct sú taktiež prémiové programy - filmové stanice HBO a Cinemax, programy pre dospelých Hustler TV a XXX Xtreme a služba UPC Direct Plus, ktorá za poplatok 199 Sk poskytuje sedem atraktívnych kanálov: akčný kanál AXN, historický Viasat History, detský animovaný kanál Boomerang, dobrodružný dokumentárny Viasat Explorer, erotický kanál pre dospelých Blue Hustler, filmový TCM a kreslený Cartoon Network.


PR Press UPC Slovensko, 9.1.2006

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1776/upc-slovensko-obohacuje-ponuku-o-sportovy-kanal-sport1/