Hochzeit TV - přejete si svatbu v televizi?
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 11.01.2006
Nová tématická stanice se připravuje na zahájení svého vysílání v Německu: ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, u úřadu pro nová média (LfM) má kolínský poskytovatel programu Telebazaar s. s r. o podanou žádost o licenci na německo-tureckou stanici Hochzeit TV - Dügün TV (Hochzeit = svatba, sňatek).


Dále byl Komisi pro zjišťování koncentrace v mediální oblasti (KEK) předložen k posouzení programový koncept. Hlavním bodem programu je vysílání soukromých svatebních obřadů v televizi. Záměrem stanice je také vysílat poradenství v oblasti uzavírání manželství, slavností, soutěží ve vaření a zpravodajství.

Stanice zatím zkušebně vysílá na satelitu Eurasiasat 1 na pozici 42° východně, tr.30, frq. 12,648 V, SR 4444, FEC 5/6. Ještě není jasné, zda se startem vysílání německého programu bude zahájeno i vysílání na satelitní pozici družic Astra či Hotbird a zda bude program zastoupen také v německých kabelových sítích. Další podrobnosti o stanici najdeme na internetu: www.dugun.tv/index.php?dugun=de


Zdroj: SatNews.de, 9.1.2006, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1780/hochzeit-tv-prejete-si-svatbu-v-televizi/