Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 15:01:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Zkontrolujte si svoji kartu Czechlink!

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 15.01.2006


Společnost Trade and Technology, která aktivuje a spravuje databázi přístupových karet digitálního paketu českých televizí a rádií - Czechlink, zprovoznila v pátek 13.1.2006 na svých stránkách funkci kontroly dekódovacích karet Czechlink. Nyní si může každý majitel karty sám ověřit, zda je jeho karta aktivována, k jakým programům má povolený přístup, a do (a samozřejmě i od) jakého data. Tato funkce tak velmi napomůže k rychlejšímu zjištění případných problémů s příjmem českých programů.

V řadě satelitních receiverů, prodávaných na našem trhu nelze totiž v obslužném menu „přečíst“ tato aktivační data, zapsaná do karty, a bez dalšího speciálního software a příslušné externí čtečky - programátoru se jinak k těmto údajům nedostaneme.

Ale ani v případě, kdy se podaří údaje přečíst, to ještě není zárukou toho, že je opravdu karta řádně zaregistrovaná.

Počátek aktivace se zapíše po prvním vložení nové karty do dekodéru (vestavěné čtečky (CAS) či přístupového modulu (CAM) ve slotu CI) a naladění paketu na receiveru. Programy se odblokují a začne běžet určitá (v případě Czechlinku 28 denní) promo aktivace, doba do kdy divák musíme odeslat přihlašovací formulář a kopii dokladu o řádném placení koncesionářského poplatku dle zákona (inkasního lístku), případně jiných dokladů k registraci.

V případě příjmu programů ČT1, ČT2 a v budoucnu ČT4 je to Útvar televizních poplatků v České televizi v Praze, v případě prémiových kanálů Galaxie Sport a CS Filmu se vyplněný formulář odesílá do společnosti Trade and Technology v Ostravě.

Po vydání souhlasu jednotlivých televizních stanic k odkódování programů, které je majitel karty oprávněn sledovat jsou data (vyplněné údaje o vlastníku karty, abonovaných programech a její sériové číslo) předána do centrální evidence dat v systému SMS (Subscriber Management Systém). Tuto účastnickou kontrolní databázi paketu Czechlink spravuje společnost Trade and Technology. Databáze umožňuje i případné další rozšíření programové nabídky na takto zaregistrovanou kartu.

Data o přístupových právech – datumu ukončení se pak do přístupových karet zasílají v datovém streamu paketu Czechlink.


A právě informaci o počátku a ukončení aktivace lehce zjistíme v programu Kontrola platnosti karty na stránce společnosti Trade and Technology. Stačí zadat celé číslo karty Czechlink a v tabulce se objeví všechny aktivované programy na kartě s datem počátku a ukončení aktivace. Majitel karty tak rychle zjistí, zda už úspěšně proběhla registrace karty, případně kdy mu vyprší abonence rozšířené programové nabídky (např. Galaxii sport lze platit i půlročních intervalech) a nemusí se dotazovat na help lince.

V případě, že se po zadání objeví místo názvu programu a dvou datumů nápis „Na kartě nejsou aktivovány žádné programy“, znamená to, že řádně neproběhla registrace a sériové číslo karty není v účastnické kontrolní databázi v systému SMS.

To se někdy stává i v případě, pokud divák zakoupil kartu z druhé ruky či dokonce od některého prodejce s tím, že už se nemusí o nic starat, že už je karta „na někoho“ zaregistrovaná, ale není tomu tak. Určitými postupy a pro určité série - v určitém operačním systému karet (BIOSu) šlo dokonce obejít aktivaci a „dopsat“ oprávnění k neautorizovanému příjmu - sledování kódovaných programů v paketu Czechlink na kartu. Toto bylo využíváno i u občanů, kteří nemohou doložit pravidelné placení koncesionářských poplatků – například diváci ze zahraničí.

To, že karta není řádně zaregistrovaná se často zjistilo až v případě zadání požadavku na rozšíření programové nabídky na kartě o další placené kanály. Nyní to ale lze snadno zjistit právě zmiňovaným softwarem.


A proč je nutné mít kartu registrovanou? Nejen z důvodu splnění podmínek smlouvy, kterou vlastník karty při žádosti o aktivaci podepsal. Ale také pro zmiňované rozšíření karty anebo při případné plošné výměně těchto karet.

V poslední době se totiž objevily zprávy o výměně uživatelských přístupových karet jak pro paket Slovak link, tak i Czechlink. I když tato informace není zatím oficielně potvrzena, předpokládáme, že po výměně karet platformy placené satelitní televize UPC Direct v závěru loňského roku, skutečně přijde na řadu i výměna těchto karet. Bude se zřejmě jednat pouze o série se starším BIOSem, které jsou méně zabezpečené proti neuatorizovanému příjmu programů.

Karty, na něž nebyla uzavřena (a zaplacena) abonence, a nebyly řádně aktivované a autorizované v účastnické kontrolní databázi, nebudou vyměněny za nové. Na ty nevyměněné nebudou posléze zasílaná data (tím budou deaktivovány). O přesném termínu a postupu, pokud se bude výměna realizovat, přineseme včas informaci na našem webu.


Na obrázku jsou pro ilustraci oba případy, které mohou nastat po vyplnění tabulky – zaregistrovaná karta s rozšířenou abonencí a karta bez aktivace. Čísla karet i data aktivace jsou pozměněna




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 15   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.10.2005 • „Blucom interactive"
10.10.2005 • MHP v EU [ 1 ]
23.08.2005 • Výměna přístupových karet UPC Direct [ 7 ]
19.08.2005 • Karta na 5 erotických kanálů - Red Light TV [ 3 ]
25.06.2005 • Premiere zahajuje webovou prezentaci k HDTV [ 1 ]
06.06.2005 • NDS představil „NDS VideoGuard Express"

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  tak si to vylepši - třeba na ... 

20.01.2006 20:17 • anonym
tak si to vylepši - třeba na "hup" anebo co rovnou "hňup"? :-D
 
 
  diskusia po registrácii 

20.01.2006 09:53 • up
celkom dobrý nápad ale prečo sa dá registrovať meno len od 3 znakov, proste nemám šancu sa zaregistrovať na *arabola.cz
 
 
  @cenzura 

19.01.2006 23:53 • Novák
Prvně si prosím najdi ve slovník význam slova "cenzura". A pak si tam najdi "redigovat". Pokud ani potom nepoznáš rozdíl, tak je to tvoje smůla.
Pokud někdo někam píše jen nesmyslnosti a vulgarity (což se u hojně navštěvovaných fór stává naprosto běžně) a chodí si tam ulevit jen své pomatené mysli, tak je rozhodně vhodné takovéto lidi usměrnit všemi možnými dostupnými prostředky. Stejně jako v jiné slušné společnosti výtržník by měl vždy dostat na pamětnou. Po takovýchto krocích si pak obvykle nejvíce stěžují právě ti dotčení, jelikož slušnému uživateli jsou různá takováto opatření vcelku fuk, neb se ho nikterak nedotýkají. Takže minimálně zde naprosto platí přísloví, že nejvíce kdáká potrefená husa!
Ale zřejmě budeš mladšího ročníku. Mladá generace totiž ráda a často vykřikuje o "cenzuře" aniž by ji kdy opravdu zažili.
S pozdravem skutečný
J.Novák
 
 
  era 

19.01.2006 23:36 • pokus
pokus o cenzuru
 
 
  erguson 

19.01.2006 23:33 • erguson
Nevim co ted budou delat levne sat. receivery kdyz nenactou zapisy.
 
 
  cenzura BACHA 

19.01.2006 23:30 • cenzura
Na webu PARABOLA.CZ je cenzura prispevku.Diskuse jen po registraci.CEST PRACI
 
 
  změna karet 

18.01.2006 23:09 • mila
zajímalo by mne proč zase platit výměnu karty měly by jí poslat a hotovo.Koupil jsem si jednou kartu a splnuji podmínky smlouvy kterou jsem musel podepsat a odeslat , koncesionářké poplatky platím pravidelně tak proč zase platit. Když k tomu dojde tak porušují oni smlouvu a ne já?????
 
 
  Tak změna karet je už jistá, p ... 

16.01.2006 21:55 • FerdaCZ
Tak změna karet je už jistá, provider Id54 zanikne:
"Ukončení funkčnosti dekódovacích karet CRYPTOWORKS prvé generace:
Vážení diváci, v souvislost s výměnou technologie pro satelitní vysílání Czech Linku dojde v únoru 2006 k ukončení funkčnosti dekódovacích karet CRYPTOWORKS prvé generace, které byly distribuovány v letech 1997 až 2001.
Jedná se o karty (většinou černé barvy), jejichž číslo začíná 0 0257. Tyto karty je třeba vyměnit za nové. Obraťte se na společnost TRADE and TECHNOLOGY, e-mail: obchod@trade-technology.cz, tel.: 595694316 nebo 596126825."

 
 
  Vykašlete se na zkoušení čísla ... 

16.01.2006 12:57 • helloe
Vykašlete se na zkoušení čísla své karty na webu TaT a raději si dokupte blocker!!! Je to chyták, nebuďte naivní....
 
 
  Jakmile se zase česko a sloven ... 

15.01.2006 22:53 • Sam
Jakmile se zase česko a slovensko sloučí v jeden stát tak tak to muže být skutečnost.Do té doby to vidím černě. Sam.
 
 
  Ať jdou do pr**le 

15.01.2006 22:23 • nick
Mám starou kartu a údajně není unich v databázy. Takže prodlužování tam asi posílá gustav husák. Opravdu je to banda trotlů.
 
 
  Sice to je nereálné, ale byl b ... 

15.01.2006 19:54 • martin
Sice to je nereálné, ale byl bych pro společné karty na Czechlink a Slovaklink prodávané jak v ČR tak v SR.
 
 
  Co pořád s tím dělají, koupím ... 

15.01.2006 19:28 • Tomáš Ž
Co pořád s tím dělají, koupím modul, kartu a co pořád vymýšlí uředníčkové.Já nerozumím sat. příjmu, co stím mám dělat ať mě to jde nastavit ty jejich změny na sat. přijímači ta pochybná firma Trade Technology.Platím kons. poplatky mám Humax F1- CI- výměna starších karet- proč, na co.Kdo to má pořád platit jednou jsem to koupil, platím kon. poplatky a co pořád stím mají nějaké soft. úpravy co mě je po tom, že to hackeři prolamují, proč má na to doplácet sat. divák.Ať jdou do prdele.Když to nemají vychytané proč to pouštějí, taky nechápu proč divák v ČR nemůže sledovat slovenské programy, všichni jsou jak padlí na hlavu.
 
 
  Ti, kteří nemají karty "řádně ... 

15.01.2006 17:39 • helloe
Ti, kteří nemají karty "řádně aktivované" nechť se raději nepokoušejí si to na webu T+T zjišťovat. Chytrému napověz, hloupého trkni. Jen taková malá předpříprava na oddělení programů ČT od ostatních v CL....
 
 
  Nefunkčnost pro starší karty 

15.01.2006 11:25 • Jou
Do formuláře bohužel nelze zadat čísla starších karet, tedy karet u kterých má být provedena výměna.
např. 0 0257 1234 1234 1
 
 
Celkový počet komentářů: 15 / zobrazují se: 1 ... 15

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist