SES vypustil aplikaci pro iPad
Autor: SES/PRAM , e-mail: info@ses.com Přidané: 15.11.2012
Společnost SES (pařížská a lucemburská burza Euronext: SESG) oznámila vydání nové aplikace na iPad, která vyhledá polohu všech 52 satelitů flotily SES a obsahuje více než 150 map pokrytí (footprints). Pomocí aplikace, která již je ke stažení v App Store pod názvem SES Satellites, lze velmi jednoduše zjistit polohu družic i pokrytí daného trhu.


SES Satellites je první aplikace svého druhu pro iPad s vyhledávací funkcí, která zobrazí satelitní pokrytí místa, na kterém se uživatel nachází. Pro zjištění pozice družic na obzoru stačí tablet podržet proti obloze, a pohledem tzv. rozšířenou realitou se obraz kamery doplní o informace o poloze satelitů. Aplikace navíc obsahuje čísla a zajímavosti k jednotlivým družicím SES a detailní mapy pokrytí.

“Schopnosti iPadu, 3D navigace a rozšířené reality nám umožňují, předvést naši flotilu a pokrytí jednoduchou formou široké veřejnosti,” říká Niclas Friese Greene, viceprezident pro marketing a firemní komunikaci společnosti SES. “Tento nástroj přiblíží provoz telekomunikačních družic lidem. Dozví se mnoho zajímavostí o naší globální flotile, kterou jim takto doslova vkládáme do rukou.”

Aplikaci SES Satellites lze stáhnout na iPad 2 a vyšší verze.

Můžete si ji stáhnout na www.ses.com/ipad


O skupině SES

Skupina SES je předním světovým provozovatelem satelitů; v současnosti provozuje 52 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele obsahu Internetu (ICP) a poskytovatele služeb Internetu (ISP), provozovatele mobilních a pevných sítí a pro soukromé i státní organizace na celém světě.

SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a špičkové vysílání. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb.
Skupina SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel (Kanada) a QuetzSat (Mexiko) a dále strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Další informace lze nalézt na: www.ses.com


Marek Němec, Pram Consulting

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/17883/ses-vypustil-aplikaci-pro-ipad/