O čem se píše: PREMIERE a ochrana dat uživatelů
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 16.01.2006

Placená televizní stanice PREMIERE přechází do protiútoku - nyní si chce právně vymoci vydání osobních dat zákazníků, kteří získali u různých satelitních prodejců karty Cerebro. Oznámila to ve čtvrtek 12.1.2006 právní zástupkyně Sabine Sobola z advokátní kanceláře Paluka Sobola & Partner.

PREMIERE si mezitím u německého úřadu pro ochranné známky a patenty dala zaregistrovat značku pro Cerebro. Dočasným opatřením byl obchodníkům zakázán prodej přístupových karet. Navíc toto „opatření” zahrnuje i informace o výrobci, prodejci, způsobu prodeje, množství karet, jméno a adresu zákazníka, který získal příslušnou kartu.

Při prvním ústním projednávání před zemským soudem v Hamburku bylo patrné, že na zamítavé stanovisko prodejců zřejmě nebude brán zřetel.

Přístupové karty Cerebro jsou používané k ilegálnímu dekódování německé placené satelitní platformy PREMIERE již od konce listopadu 2005, a byly dostupné i v dalších zemích.

Podrobnou tiskovou zprávu advokátní kanceláře Paluka Sobola & Partner, která zastupuje pět dotčených specializovaných satelitních prodejců, lze najít ve formátu PDF zde.


Zdroj: "Premiere a zemský soud Hamburk pošlapali ochranu práv zákazníků", (sh), Transponder News.de, 15. 1. 2006, volně upraveno a zkráceno.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1789/o-cem-se-pise-premiere-a-ochrana-dat-uzivatelu/