Koncepce rozvoje digitálního vysílání v České republice
Autor: MI ČR , e-mail: info@micr.cz Přidané: 24.01.2006
Ministerstvo informatiky ve spolupráci s Ministerstvem kultury a Českým telekomunikačním úřadem připravuje pro vládu České republiky materiál Koncepce rozvoje digitálního televizního vysílání v České republice (ČR). Ke stažení ve formátu PDF je zde.


Hlavním cílem Koncepce je urychlení přechodu na digitální vysílání v ČR. Koncepce vychází ze strategie Evropské unie v oblasti digitálního vysílání a informační společnosti s přihlédnutím na konkrétní situaci v ČR. Formuluje úlohu státu a příslušných správních úřadů při vytváření podmínek pro koordinaci postupu všech zainteresovaných subjektů v celém procesu přechodu.

Koncepce je zaměřena na zemské digitální televizní vysílání, neboť téměř 80% obyvatel ČR jako hlavní prostředek příjmu televizního vysílání využívá zemské analogové televizní vysílání.

Proces digitalizace se postupně dotkne všech obyvatel země. Proto Ministerstvo informatiky předkládá Koncepci, před jejím zasláním do meziresortního připomínkového řízení a poté vládě ČR, k veřejné diskuzi. Materiál neprošel jazykovou korekturou.


Vaše názory, připomínky a návrhy ke Koncepci můžete přímo zadat do formuláře na stránce Ministerstva informatiky zde, anebo zaslat e-mailem na posta@micr.cz, v obou případech do 1. února 2006.


Informaci do redakce satCentrum zaslal publicista ing.Zdeněk Duspiva, děkujeme.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1804/koncepce-rozvoje-digitalniho-vysilani-v-ceske-republice/