SES ASTRA dementovala informaci odborného časopisu INFOSAT o společnosti ARENA
Autor: PR Press SES ASTRA , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 01.02.2006

Společnost SES ASTRA vyvrací informaci odborného časopisu Infosat, podle níž nový vlastník televizních práv na Bundesligu společnost Arena není v situaci, že by spolu s dceřinnou firmou SES ASTRA s názvem Astra Platform Services (APS) do srpna připravil a vysílal nabídku pro satelitní šíření.


Podle Infosatu tato informace pochází od firmy APS. „Spekulace Infosatu je scestná a zakládá se na informacích, které byly vytrženy ze souvislosti a byly nesprávně interpretovány“, prohlásil mluvčí SES ASTRA. SES ASTRA a Arena nedávno potvrdili jednání o možném satelitním šíření přenosů z Bundesligy. APS nabízí televizním stanicím a provozovatelům programu služby při vysílacím provozu a při digitálním vysílání.

APS přitom nabízí i přístup k receiverům zákazníků německé placené stanice Premiere, kteří přijímají program ze satelitu. SES ASTRA opět prohlašuje, že technická platforma APS je otevřená pro ostatní provozovatele placených televizních programů.


O SES ASTRA - www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA je jedním z nejvýznamnějších systémů pro přímý příjem v Evropě a pokrývá asi 103 miliónů evropských domácností se satelitním a kabelovým příjmem signálu. Flotila satelitů ASTRA se dnes skládá ze 13 satelitů, které slouží pro přenos více než 1400 analogových a digitálních, televizních a rozhlasových kanálů, popř. multimediálních a internetových služeb. Dvě hlavní orbitální pozice družice ASTRA pro přímý příjem jsou 19,2° východně a 28,2° východně. Jsou rovněž nabízeny profesionální služby, jako kabelové a zaváděcí služby nebo SNG (Satellite News Gathering), které jsou poskytovány z orbitální pozice 23,5° východně.

SES ASTRA je stoprocentní dceřinnou společností SES GLOBAL (Euronext Paris, Luxemburská burza: SESG). SES GLOBAL vlastní dvě satelitní provozní společnosti: SES ASTRA v Evropě a SES AMERICOM v USA. SES GLOBAL se po celém světě dále podílí na nejvýznamnějších, regionálních satelitních službách: AsiaSat v Asii, SES SIRIUS v Evropě, Nahuelsat a Star One v Latinské Americe. Další informace o SES GLOBAL jsou na internetové stránce: www.ses-global.com.


PR Press SES ASTRA ze dne 27. 1. 2006

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1817/ses-astra-dementovala-informaci-odborneho-casopisu-infosat-o-spolecnosti-arena/