5. 2. 2013 - Den bezpečnějšího internetu / animace Digitální svět vašich dětí
Autor: UPC Česká republika , e-mail: upc@upc.cz Přidané: 05.02.2013
Organizace European Schoolnet v rámci programu Insafe a ve spolupráci se společností UPC Česká republika uvádí krátký animovaný příběh Digitální svět vašich dětí. Jeho cílem je informovat rodiče o jednoduchých postupech, jak ochránit své děti před možnými nežádoucími jevy v prostředí internetu. Zároveň nabízí další zdroje pro hlubší obeznámení s tématem bezpečnějšího internetu.


Toto krátké tříminutové video přináší praktické tipy pro devět klíčových problémů, se kterými se děti a mladí můžou v prostředí internetu potkat. Patří mezi ně např. soukromí na sociálních sítích, hraní on-line her, blokování stránek, on-line přátelé, setkávání s cizími lidmi z internetu, osobní údaje či on-line reputace. Informace, jež sloužily jako podklad pro vytvoření animace a navazujících návodů, pochází z výsledků výzkumu EU Kids Online, kterého se zúčastnilo 25 tisíc dětí a jejich rodičů z mnoha evropských zemí.

„Vítám vytvoření této veselé a poutavé animace, která napomůže v informování rodičů o aktivitách jejich dětí na internetu. Je důležité zbořit některé mýty a uvědomit si, že pro většinu dětí je internet daleko více příležitostí než zdrojem obav. Rodiče by se neměli cítit mimo či se strachovat o soukromí, ale měli by se svými dětmi o internetu na patřičné úrovni diskutovat a pomáhat jim, aby se v něm zorientovaly,“ říká vedoucí výzkumu EU Kids Online a profesorka sociální psychologie na London School of Economics Sonia Livingstone.

UPC Česká republika uvádí animaci u příležitosti Dne bezpečnějšího internetu 5. února 2013. Video včetně odkazů k příslušným informačním kartám naleznete na našich stránkách zde.


Juraj Gerbery, Public Policy Manager, UPC Česká republika, s.r.o.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/18266/5-2-2013-den-bezpecnejsiho-internetu-animace-digitalni-svet-vasich-deti/