Programy vo vysokom rozlíšení už nájdete aj na Dvojke
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 13.02.2013
Odteraz si ešte viac programov RTVS môžete vychutnať vo vysokom rozlíšení už aj na Dvojke. Nielen športové prenosy, ale aj obľúbené programy pre náročnejšieho diváka vrátane slovenských a zahraničných dokumentov tak môžete sledovať na Dvojke v HD kvalite prostredníctvom vybraných operátorov na Slovensku. Natívne vysielanie vo vysokom rozlíšení umožnilo prekonfigurovanie vysielacieho pracoviska programovej služby Dvojka.


V HD vysiela Dvojka programy ako napríklad Anjeli strážni, Família, A3UM, Slovenské kino, Umenie 2012, Ovce.sk, dokumenty z tvorby nezávislých producentov, kvalitné zahraničné dokumenty, ale aj Rómsky magazín. Na Jednotke vysielame vo vysokom rozlíšení napríklad nový sitcom Hlavne, že sa máme radi, kulinársky program Nebíčko v papuľke a tiež športové podujatia ako Liga majstrov alebo v minulosti MS v hokeji, OH a pod.

RTVS v roku 2013 počíta aj s výrobou ďalších pôvodných programov v HD. Prechod vysielania na HD a zvyšovanie objemu vlastnej tvorby vo vysokom rozlíšení je jednou z hlavných priorít manažmentu RTVS. Pripravujeme jednotné riešenie ponuky streamov pre všetkých káblových operátorov, aby sa programy RTVS v HD kvalite dostali k čo najväčšiemu počtu divákov.


Mgr. Richard Šümeghy, Hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/18320/programy-vo-vysokom-rozliseni-uz-najdete-aj-na-dvojke/