Aktivační web Skylinku je po dvouapůldenním výpadku funkční
Autor: Redakce satCentrum , e-mail: info@satCentrum.com Přidané: 17.02.2013

Jak už web satCentrum informoval v pátek v poledne, a mnozí abonenti a servisní partneři a prodejci DTH satelitní platformy Skylink sami poznali, přestal v pátek 15. 2. 2013 po páté hodině ranní fungovat Aktivační web Skylinku.


Znamenalo to, že nebylo možné aktivovat nové přístupové karty, registrovat nové abonenty, objednávat a hradit placené balíčky rozšířené nabídky, ani zjišťovat oprávnění, případně hradit servisní poplatek, ani provádět refresh karty pro opětovné načtení dat. Výpadek zasáhl nejen české a slovenské abonenty, ale znepříjemnil situaci i autorizovaným prodejcům a servisním technikům, kteří nemohli svým klientům zabezpečit služby Skylinku.

Redakce serveru satCentrum oslovila ing. Jaromíra Glisníka, člena představenstva lucemburské společnosti M7 Group, která je majitelem Skylinku s dotazem na rozsah výpadku a plánovaný termín opětovného zprovoznění. Ing. Glisník nám k tomu zaslal vyjádření, že "v pátek ráno došlo k výpadku systému a od té doby ve dne v noci na tom kolegové s Ezily spolu s experty na databáze Oracle pracují. Věřím, že do pondělního rána bude vše v pořádku. Děkuji za pochopení."

Jak jsme si sami ověřili dnes po páté hodině odpolední, opravdu už jsou po opravě databázového systému veškeré funkce obnoveny a Aktivační web Skylinku je už nyní plně funkční.


Redakce satCentrum, 17. 2. 2013, 18:00 hod.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/18338/aktivacni-web-skylinku-je-po-dvouapuldennim-vypadku-funkcni/