RTVi Music v platformě KabelKiosk
Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 17.02.2006

Platforma KabelKiosk (EUTELSAT) byla rozšířena o další ruský program. Do paketu byl zařazen hudební program RTVi Music. V rámci ruského prémiového paketu jsou nyní nabízeny programy RTVi, Nashe Kino, Destkij Mir, Teleclub, RTVi Music, RTR Planeta a PKVS (ex ORTi). Nashe Kino vysílá denně od 8:00 hod., dětský program Detskij Mir od 6:00 do 18:00 hod. Teleclub vysílá od 18:00 hod. ruské seriály.

Kompletní nabídka je poskytována za 12,00 EUR/měsíčně a kódována v systému Conax. Základní paket se skládá z programů PKVS, RTR Planeta a ruské verze zpravodajského kanálu euroNews.

Paket RTVi vysílá jako distribuční zdroj signálu pro kabelové stanice z družice Hot Bird na pozici 13° východně, a obsahuje pět programů. Všechny ostatní programy této platformy pak vysílají z družice TELECOM 2D, na pozici 8° západně.

Platforma KabelKiosk nabízí dohromady 30 stanic v celkem 10 jazycích a v současnosti je přístupná u ve více jak 100 provozovatelů kabelových sítí v Německu, Rakousku, Švýcarsku a v Lichtenštejnsku. Paket má tak pokrytí více než 6,5 miliónů domácností s kabelovou přípojkou.


Zdroj: (sh), Transponder-news.de, 14.2.2006, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1844/rtvi-music-v-platforme-kabelkiosk/