Filmový kanál Film+ již brzy v novém atraktivním outfitu a ve formátu 16:9
Autor: IKO TV Central Europe , e-mail: info@filmplus.cz Přidané: 28.03.2013
Mediální společnost IKO Cable CZ/SK provozovatel TV kanálů Film+, Fishing&Hunting, distributor deseti kanálů z portfolia mezinárodní společnosti Viacom, ruskojazyčného televizního kanálu Channel 1 Russia, a kanálu věnovaného výuce anglického jazyka, English Learning Club TV, představí svůj filmový kanál Film+ ve zbrusu novém kabátě a v širokoúhlém formátu 16:9.


„Film+ svým novým vizuálem, inovací internetových stránek a přechodem na širokoúhlý formát 16:9, získává na ještě větší atraktivitě, barevnosti, vstřícnosti a vytváří otevřenější prostor pro dokonalý požitek z kvalitního filmu nepřerušovaného reklamou. O filmu, ve všech jeho žánrových podobách, o emocích, které vyvolává, je filmový kanál a Film+ si toho je vědom, proto rozšířil své dramaturgické schéma o další žánrové projekty, které divákovi nabídnou další možnost vybrat si svůj film nejen dle své aktuální nálady, ale také najít vhodného společníka pro dotvoření nálady celé rodiny. Festivalové perly, jsou jedním z mnoha těchto projektů, které Film+ v průběhu roku zařadí do svého vysílání. Festivalové perly přinesou filmy oceněné nebo nominované na některou z prestižních cen filmových festivalů celého světa. Věřím, že Film+ svým novým image, širokoúhlým formátem a pestřejší dramaturgií, osloví stávající i nové diváky. Přeji všem skvělé filmové zážitky na Film+,“ uvádí Erika Luzsicza, managing director IKO Cable.

Pro naplnění svého záměru, vytvořit nový image filmového kanálu Film+, bylo zvoleno grafické studio Oficina, které se v minulosti již několikrát prezentovalo kvalitními a úspěšnými projekty v oblasti designu televizních kanálů. Výsledkem této spolupráce je nejen nový vizuál, včetně internetových stránek, ale také potvrzení charakteru filmového kanál Film+, který vždy vycházel z přímé myšlenky, poskytovat skvělou, bohatou a atraktivní zábavu pro celou rodinu.

„Vizuální styl film+ byl navržen jako kompaktní celek jak pro on tak pro off air. Rozvíjí se od elementárních logo animací přes točené identy až po off air aplikace jako web. Motiv loga spočívá v přirozeném spojení slova film a symbolu plus, které do sebe zapadají jako puzzle. Idea, která je v pozadí tohoto spojení je jednoduchá: film jako médium a plus, které mu dává punc jedinečnosti (něco navíc). Dalším charakteristickým prvkem je kruhový prostor kolem plus, který otevírá filmové záběry tónované ve škále sedmi barev, odpovídající jednotlivým žánrům. Textové informace jsou hierarchicky členěny podle důležitosti, dominuje hodina vysílaní, menší minuty, den, atd.. Korporátní font Akkurat, dává vyniknout výrazné kresbě číslic. Točené identy zpomaleným pohybem a hudebně-ruchovou linkou evokují emoce jednotlivých filmových žánrů. Charakterizuje je kruhový pohyb kamery kolem plus a odkrývání nápisu film prostřednictvím klasických filmových triků - pyrotechniky, kouře, deště atd. Vizuální styl film+ se inspiroval klasickými filmovými postupy,“ uvedl team studia Oficina

„Dovolte mi závěrem emotivnější vyjádření. Je to vždy opravdu skvělý pocit být součástí podobných projektů, které ve svém výsledku nabídnou divákům něčeho nového, pestrého a atraktivního,“ dodala Erika Luzsicza, managing director IKO Cable.

Film+ vysílá pro české a slovenské diváky 24 hodin denně sedm dní v týdnu. Programové menu Film+ je sestaveno z celého spektra žánrů, které současná kinematografie umí pojmenovat a nabízí. Jednotlivé programové chody, jsou chuťově sladěny tak, aby si na své přišel každý milovník filmu, bez rozdílu věku i pohlaví a měl možnost najít si ten svůj film, dle svých nálad i rozmarů. Emoce jsou hnacím motorem všech filmových tvůrců a prioritou Film+ je přinášet tyto emoce na obrazovky a být vždy místem, kde se s nimi diváci mohou setkávat. Diváci se mohou s filmovým kanálem Film+ setkat i mimo své domovy. Film+ mediálně i svou přítomností podporuje řadu kulturních projektů a je již několik let úzce spjat s festivalem, Dny evropského filmu, který má každý rok své pevné místo v kalendářích široké divácké obce a významných kulturních událostí v české republice.

V ČR a na Slovensku provozuje společnost IKO Cable kanály vlastní produkce, FILM+, Fishing&Hunting. Pro oba zmíněné trhy distribuuje kanály z portfolia mezinárodní společnosti MTV NI. Plně lokalizované dětské kanály Nickelodeon, Nickelodeon HD, Nick Jr. a šest hudebních programů VH1, VH1 Classic, MTV Rocks, MTV Hits, MTV Dance a také první mezinárodní hudební kanál z nabídky MTVNI vysílaný v HD kvalitě – MTV Live HD.

FILM+ je filmový kanál americké a evropské kinematografie v českém dabingu. Kanál přináší širokou paletu filmů všech žánrů a neustále obnovuje obsahovou stránku, např. o exklusivní televizní premiéry dobře známých kinotitulů: Apokalypto, Illuzionistu, Warholku,Vášeň a cit, Skandál a mnoho dalších.¨

F&H je tematický kanál pro nadšence rybolovu a lovu. S Fishing&Hunting kanálem navštívíte nejlepší světové rybářské a lovecké oblasti. Uvidíte speciální reportáže od proslulých rybářských a loveckých expertů. Ukážeme vám nejlepší a nejnovější loveckou a rybářskou výstroj a tipy jak jí nejlépe používat. Dostanete nejlepší rybářské a lovecké rady přímo od skutečných profesionálů. Naučíme vás milovat lov a rybolov! Všechny programy jsou v českém dabingu.

MTV Dance – Hudební kanál specializovaný především na taneční hudbu. Vysílání zahrnuje exkluzivní přímé přenosy z hudebních klubů a ten nejlepší mix od předních DJ´s v žánrech klasické taneční a populární hudby.

MTV Hits - Hudební kanál, který jde napříč všemi žánry. Přináší čerstvou směs současných i budoucích hitů včetně novinek v celosvětových hitparádách.

MTV Rocks - hudební kanál pro mladé se skutečnou vášní pro rockovou hudbu, která bije rychleji než jejich srdce.

VH1 – Hudební kanál pro široké divácké spektrum. Přináší to nejlepší z dnešní hudby, zvuků a nejlepší hity z 60. let, 70, 80 až do 90 let. Je čas se znovu připojit k hudbě.

VH1 Classic – Hudební kanál, který je vším. Hraje hity, které odolaly času a přináší nezapomenutelné hudební pohledy do sedmdesátých, osmdesátých a začátků let devadesátých. Videoklipy, které nestárnou.

MTV Live HD - Hudební kanál, který vysílá inovativní programový obsah. Přenáší živé koncerty hudebních velikánů a přenosy z věhlasných hudebních festivalů. V program jsou obsaženy hudební dokumenty a pořady z originální produkce MTV. MTVNHD vysílá v HD rozlišení.

Nickelodeon – je jedním z nejvíce celosvětově uznávaných a široce distribuovaných multimediálních televizních kanálů s orientací na děti a rodinu. Děti jsou na prvním místě a je jim také podřízeno vše. Nickelodeon zahrnuje programy z produkce celého světa, speciální akce, nabídky spotřebního zboží, digitální nabídky, rekreaci, knihy, hrané filmy a pro-sociální iniciativy. Nickelodeon je bohatý a rozmanitý. Vysílá globální hity v animaci, jako jsou SpongeBob SquarePants a Tučňáci z Madagaskaru nebo inovativní pořady postavené na životopisné lince předškolních dětí, Dora průzkumnice a pro starší děti iCarly, Big Time Rush nebo populární Victorious. Kanál vysílá 24 hodin a v českém jazyce.

Nickelodeon HD - Děti to chtějí také v HD….. Děti jsou zdravě nenasytné, neustále touží po nových zážitcích a ve všech moderních technologiích se cítí a orientují jako doma. Jsou to takoví digitální domorodci.

Kanál Nickelodeon HD, poskytuje dětem a celým rodinám ten nejlepší možný požitek při chvílích strávených před televizní obrazovkou, neboť celý programový obsah je vytvořen na základě zkušeností získaných a podložených úspěchem televizního kanálu Nickelodeon. Kanál Nickelodeon HD aktivně komunikuje s dětmi, posiluje jejich sebedůvěru a umožňuje jim reagovat na různé podněty z jejich okolí, správně je posoudit a utřídit. Nickelodeon HD pomyslně rozdělil svět kolem dětí do čtyř oblastí – ekologie, zdravý styl života, vzdělání a společnost. Každá z těchto čtyř oblastí je reprezentována oblíbenou postavou z programu Nickelodeon HD. Kupříkladu jednou takovou oblastí je otázka udržení životního prostředí pro budoucí generace, kterou reprezentuje postava Victorie Justice. Další oblastí je zdraví a wellness, která inspiruje děti k hodnotám zdravého způsobu života a aktivitě a tato oblast je reprezentována postavou, Big Time Rush. Zbývající dvě oblasti, vzdělání a společenství, reprezentují postavy Miranda Cosgrove a Keke Palmer.

Nick Jr. – Vysílá nepřetržitě 24 hodin denně a je zaměřen na předškolní děti. Nick Jr. je jako školka v televizi.

Comedy Central Extra - prvotřídní zábavný TV kanál s exkluzivním, kreativním a originálním obsahem pro ty, kteří se rádi baví a pro ty, kteří se nechají rádi „nakazit“ smíchem druhých. Comedy Central Extra je pohledem skrz magické brýle. Přináší jiný a neočekávaný pohled na každodenní život plný smíchu. Staví věci do jiných perspektiv, někdy až absurdně, ale vždy se záměrem vyvolat ve vás smích. Některé pořady vysílané na Comedy Central Extra, byly oceněny několika prestižními cenami, včetně ceny Emmy.

Channel 1 Russia – mezinárodní ruskojazyčný kanál s jedinečným formátem, spojujícím nejlepší tradice Ruska a moderní trendy v televizním vysílání. Nabízí nejnovější zprávy z Ruska a ze světa, filmy, dokumenty, talk show, sport, zábavu, hudbu, módu a vše ostatní, nezbytné pro životní styl moderního diváka.

Karusel – dětský tematický kanál vysílaný 24 hodin a 7 dní v týdnu, vytvořený ve spolupráci s těmi nejlepšími metodiky a producenty se specializací na dětský televizní kontent, určený dětem v cílové skupině 3-14 let. Po celém světě si získal takřka 51 milionů dětských diváků.

Digital TV Family – prestižní a úspěšný TV projekt, jehož divácká obec v současnosti čítá více 30 milionů diváku a každý rok se rozrůstá v rozmezí 15-30%. Pod hlavičku DTF patří tyto kanály:

Dom Kino – filmový a seriálový TV kanál dostupný zhruba 20 milionům diváků v 7,5 milionech domácností. Vítěz divácké ceny v prestižní mezinárodní soutěži digitálních televizí „Big-Digit 2010“. Dom Kino vysílá filmy domácí i zahraniční produkce.

Muzika – hudební TV kanál vysílaný 24 hodin a 7 dní v týdnu, prezentuje to nejlepší z tvorby ruských interpretů pop music, rokové muziky, nových stylů, včetně časem prověřených hitů.

Vremja – unikátní TV kanál a biografický projekt o životě a minulosti významných osobností. Vítěz v prestižní soutěži Hot Bird TV Awards.

Telekafe – Jedinečný TV kanál o vaření. Klade důraz na vše kolem jídla a stolování, jako na odraz bohatství a rozmanitosti kultury. Telekafe vám otevře tu chutnější část života.

English Club TV byl zpuštěn v roce 2008, vysílá nepřetržitě 24 hodin a sedm dní v týdnu, produkuje a vysílá kombinaci vzdělávacího a zábavného obsahu věnovaného vzdělávání v anglickém jazyce. Diváci jsou zcela ponořeni v jazykovém prostředí. Obohacují si slovní zásobu a zlepšují své dovednosti. Neexistují žádná věkové omezení, děti i dospělí mohou kurzy sledovat současně a společně si zlepšit svou angličtinu. Veškerý obsah je rozdělen do různých témat a úrovní jazykových znalostí, od začátečníků až po pokročilé. Všechny programy jsou vyvíjeny zkušenými učiteli a metodiky s využitím aktuálních technik výuky. Diváci ECTV jsou neustále v kontaktu prostřednictvím internetových stránek www.english-club.tv, kde mohou sdílet své zážitky a pokroky ve vzdělávání. Diváci jsou součástí kurzu z pohodlí svého domova.


Jakub Zíka, PR IKO TV Central Europe

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/18558/filmovy-kanal-film-jiz-brzy-v-novem-atraktivnim-outfitu-a-ve-formatu-16-9/