Prijímač s 6in1 - tentokrát aj s Conaxom
Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 25.01.2002
Prijímače XSat od francúzskej spoločnosti Xcom Multimedia Communications sú známe hlavne divákom paketov kódovaných v systéme Viaccess nakoľko spoločnosť vlastní licenciu od France Telecom na zabudovávanie tohto podmieneného systému do svojich digitálnych prijímačov.

Spoločnosť bola založená v roku 1991 a o štyri roky neskôr uviedla na trh svoj prvý model digitálneho prijímača pod označením CD.TV100 professional, ktorý bol určený pre trhy Európy a Ázie. Od februára 2001 sa táto spoločnosť so sídlom v Grenoble stala súčasťou siete Pace Micro Technology plc Group. a jej posledným digitálnym prijímačom je model s označením XSat CD.TV410.

Prijímače CD.TV410 sa oficiálne vyrábajú s jedným zabudovaným kódovacím systémom a ďalšími dvoma voľnými CI slotmi. Zabudovaným systémom je jeden z: Viaccess™, Mediaguard™/Seca™, Conax™, Nagravision™, Irdeto-Betacrypt™ alebo NDS/VideoGuard™. Na systém CryptoWorks nemá spoločnosť licenciu.

Podľa posledným informácii z poľských stránok sme sa mali možnosť oboznámiť so skutočnosťou, že na prijímač existuje softvérový patch, ktorým sa prijímač dá upraviť na príjem všetkých vyššie uvedených kódovacích systémov naraz.

Pokiaľ sa uvedené informácie skutočne potvrdia, bude to znamenať že sa medzi patche Xin1 konečne zaradí aj Conax, ktorý dodnes nebol na žiadnej inej verzii prijímača a ani na univerzálnom module CAM dostupný.

V systéme Conax vysielajú hlavne škandinávske stanice známe z normy D2-MAC ako aj slovenská stanica TV Global (budúca JOJ TV).



zdroj: Satkurier.pl & X-Com

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/187/prijimac-s-6in1-tentokrat-aj-s-conaxom/