České Radiokomunikace slaví 50 let
Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 31.05.2013
České Radiokomunikace, přední poskytovatel šíření pozemního televizního i rozhlasového vysílání a telekomunikačních a ICT řešení, slaví 50. výročí své existence. Služby společnosti využívá každý den většina obyvatel České republiky prostřednictvím příjmu televizního nebo rozhlasového vysílání, telekomunikačních služeb nebo ICT řešení pro firemní zákazníky.


„Jsme moderní a rostoucí firmou, která prošla úspěšnou transformací i změnou vlastníka. Po zdárně dokončené digitalizaci televizního vysílání jsme si udrželi vedoucí postavení v oblasti vysílacích služeb. Těší nás, že naši síť i technickou podporu využívají všichni mobilní operátoři, a tak přispíváme významnou měrou k dostupnosti mobilních služeb. Nově přinášíme zákazníkům také všechny výhody služeb Cloud Computingu a datových center,” říká Michal Čupa, generální ředitel Českých Radiokomunikací.

„Dnes nabízíme nejmodernější služby v pozemním vysílání, jako je vysílání ve vysokém rozlišení nebo digitální rozhlas, které budeme nadále rozšiřovat. Posouváme tak možnosti českého trhu televizní a rozhlasové zábavy směrem k interaktivitě. Nepřetržitý vývoj je základní hybnou silou naší společnosti i proto patříme k lídrům trhu v oblasti Cloud Computingu a také datových center, která našla zázemí v našich technologických objektech,“ dodává Čupa.

Jako první telekomunikační společnost u nás nabídly České Radiokomunikace komplexní ICT řešení Smart Cloud pro bezpečný provoz firemních aplikací v dedikovaném virtuálním datacentru s využitím vlastní telekomunikační sítě a technické podpory. V tomto sektoru lze velmi dobře uplatnit důvěryhodnost, inovativnost a flexibilitu, tedy vlastnosti, kterými disponují právě České Radiokomunikace. K výročí založení společnosti rozšiřujeme portfolio služeb o Smart Cloud Easy, který je zajímavý svou transparentní cenovou politikou s využitím on-line kalkulátorů a zavedením jednoduchých objednávek prostřednictvím webu.

Rozvoji moderních datových center věnují České Radiokomunikace velkou pozornost. Přímo v objektu televizního vysílače v Praze na Žižkově otevřela společnost v březnu loňského roku datové centrum TOWER splňující nejvyšší bezpečnostní standardy. Již po roce činnosti bylo zákazníky zcela zaplněno a jeho kapacita je nyní zdvojnásobena. České Radiokomunikace plánují otevření datových center ve svých dalších vysílacích objektech po celé České republice tak, aby jejich služby byly co nejblíže stávajícím i budoucím zákazníkům.

Od roku 2011 patří České Radiokomunikace do silné mezinárodní skupiny vlastněné australskými infrastrukturními fondy Macquarie Infrastructure Funds.


Markéta Šveňková, PR Specialista, České Radiokomunikace a.s.
Kamil Chalupa, Ogilvy Public Relations, s.r.o.


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/18911/ceske-radiokomunikace-slavi-50-let/