Brazilská společnost Oi objasňuje svoji strategii DTH
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 08.06.2013

Významná brazilská telekomunikační společnost Oi si pronajala velkou část kapacity v pásmu Ku na družici SES-6, která byla úspěšně vypuštěna dne 3. 6. 2013. Společnost Oi uvedla, že nová kapacita ji umožní rozšířit nabídku placené televize a především dále prosadit vysílání HDTV.


Pan James Meaney, provozní ředitel společnosti Oi, řekl, že větší satelitní kapacita, která je zabezpečena od skupiny SES, je odezvou na poptávku klientů/vysílatelů po vysílání HDTV, a převzetí jejich placené televizní nabídky do nové vývojové úrovně.

Od roku 2009 společnost Oi provozuje divizi DTH s cca 820 tisíci předplatiteli placené televize. Avšak tito klienti přijímají signál z družice Amazonas na orbitální pozici 61° západně.

Družice SES-6 je provozována na orbitální pozici 40,6° západně, a získání nové smlouvy je významným krokem pro skupinu SES. Není jasné, zda společnost Oi bude chtít, aby jejich 820 tisíc klientů přešlo na příjem signálu z družice SES-6, nebo umožní přirozenou migraci diváků při rozšiřování vysílání HDTV.


S využitím zdroje: Chris Forrester, advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/18941/brazilska-spolecnost-oi-objasnuje-svoji-strategii-dth/