MGM Channel - nový filmový kanál míří do střední Evropy
Autor: ČTK, MaM, redakce satCentrum , e-mail: info@mam.cz Přidané: 06.04.2006
Společnosti MGM Networks a Chellomedia, která patří do skupiny provozující největší tuzemskou kabelovou síť UPC, založily společný podnik. Nová firma bude mít na starosti rozšíření vysílání kanálu MGM Channel v místních jazycích po celé střední a východní Evropě včetně České republiky. Firmy to uvedly ve společné tiskové zprávě (kterou uveřejníme na webu satCentrum po dnešní presentaci obou společností).

V rámci nově založeného společného podniku, kde mají obě firmy stejný podíl, bude kanál MGM Channel jako první zaveden v České republice, na Slovensku a v Maďarsku, a to ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku. Na jaro 2007 je plánováno rozšíření služeb do Rumunska a Slovinska.

UPC by měla podle informací ČTK nabídnout nový filmový kanál ve své základní nabídce. V současnosti nabízí filmy například prostřednictvím placených kanálů HBO a Cinemax či programů film+, TCM nebo Hallmark.

Bližší informace obě společnosti podle mluvčího UPC ČR Františka Maliny sdělí na tiskové konferenci, která začíná dnes v 10.00 hod. v pražském hotelu Palace. Za společnost MGM se tiskové konference zúčastní pánové Harry Sloan - předseda představenstva a president, Rick Sands - provozní ředitel, Charlie Cohen - výkonný vícepresident a Bruce Tuchman - výkonný vícepresident MGM Networks.

Společnost Liberty Global (vlastníka UPC) budou representovat Shane O´Nell - vícepresident, chellomedia, Mike Moriaty - výkonný ředitel pro investice, Simon Oakes - výkonný ředitel pro placenou TV a Nimrod Kovacs - předseda představenstva UPC Central Europe Group.

Na tiskovou konferenci byla pozvána i redakce satCentrum, takže přineseme kromě oficiální informace i některé další podrobnosti a také řadu fotografií.

Kanál MGM Channel v příslušných jazycích v současné době běží ve více než 110 zemích a oblastech po celém světě. Kanál provozuje MGM Networks, která ve světě poskytuje sítě holywoodskému filmovému studiu Metro-Goldwyn-Mayer MGM, jež vlastní největší sbírku moderních filmů na světě, která obsahuje téměř 4000 titulů a přes 10.400 epizod televizních programů.

Vzhledem k tomu, že MGM má např. vysílací práva na všechny Bondovky, bude se jednat určitě o divácky zajímavý kanál.


S využitím zdroje: ČTK, Marketing a média, 5.4.2006

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1901/mgm-channel-novy-filmovy-kanal-miri-do-stredni-evropy/