LG uvádí na americký trh zakřivené OLED TV
Autor: Petr Miklík , e-mail: PetrMiklik@seznam.cz Přidané: 25.07.2013
Firma LG Electronics představila první televizory OLED se zakřivenou obrazovkou pro prodej zákazníkům v USA. První zakřivený OLED TV firmy LG (model 55EA9800), který byl letos prezentován na veletrhu spotřební elektroniky Consumer Electronics Show v Las Vegas, bude dostupný výhradně u maloobchodního prodejce spotřební elektroniky Best Buy.


„Jsme plně odhodláni přinést technologie příští generace na globální trh,“ řekl pan Havis Kwon, president a generální ředitel společnosti LG Electronics pro domácí zábavu (LG Electronics Home Entertainment Company). „Zobrazovací technologie příští generace a moderní ultratenký design v zakřivených OLED TV firmy LG představuje novou éru v domácí zábavě. Je třeba vidět, abyste uvěřili.“

Podle analytické společnosti DisplaySearch se očekává, že do roku 2016 celosvětová poptávka po televizorech OLED vzroste na více než sedm miliónů kusů. LG je první společností, která komerčně využívá televizory s plochou obrazovkou OLED TV, jejichž prodej v Korei byl zahájen v lednu, a nové zakřivené OLED TV, jejichž prodej v Korei začal v dubnu. Dostupnost zakřivených OLED TV na jiných trzích bude oznámena později.


S využitím zdroje: advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19098/lg-uvadi-na-americky-trh-zakrivene-oled-tv/