Vysílač Cukrák čeká 14. 8. 2013 noční výluka
Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 12.08.2013
Digitální televizní vysílání z pražského vysílače Cukrák bude ve středu 14. srpna přerušeno od 0.00 do 06.00 hodin. Výluka ve vysílání se bude týkat programů veřejnoprávního multiplexu 1 České televize, multiplexu 2 s programy televize Nova, Prima a TV Barrandov a multiplexu 3 s programy Prima Love, Prima ZOOM, Óčko, Óčko Gold, Šlágr TV a Active TV.


Výluka TV vysílání z vysílače Praha - Cukrák se dotkne pouze těch diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače. Ostatních diváků, kteří na území Prahy přijímají signál z vysílače Praha - Žižkov, který rovněž pokrývá část Prahy, se výluka netýká.

V současné době jsou DVB-T vysílače v regionu Praha provozovány v jedné SFN síti, tj. Praha - Žižkov i Praha - Cukrák vysílají na stejných kanálech. Diváci, kteří přijímají signál z vysílače Praha - Žižkov tedy nemusí měnit nastavení svých antén a budou přijímat signál i v době plánované výluky vysílače Praha - Cukrák.

Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie.


České radiokomunikace, 12. 8. 2013

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19165/vysilac-cukrak-ceka-14-8-2013-nocni-vyluka/