RBK-TV na novém tp. družice Hot Bird 13B
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 29.08.2013
Ruský obchodní a ekonomický kanál RBK-TV zahájil vysílání v září 2003 a od té doby je jediným zdrojem ekonomického zpravodajství v ruské televizi. Nepřetržitě informuje o významných událostech z ekonomiky, politiky, financí v Rusku a v zahraničí. Kanál RBK TV také poskytuje ruské příspěvky pro stanice CNN, CNBC Europe, Bloomberg, APTN a Reuters.


Ruský obchodní a ekonomický kanál RBK-TV zahájil volné (FTA) vysílání na novém kmitočtu satelitu Hot Bird 13B na orbitální pozici 13° východně. Parametry pro příjem: kmitočet 12,149 GHz, vertikální polarizace, SR 27500 kSymb/s, FEC 3/4. Stanice vysílá nadále souběžně na satelitu Hot Bird 13D na stejné orbitální pozici 13° východně na dosavadní frekvenci 12,520 GHz, vertikální polarizace, SR 27500 kSymb/s, FEC 3/4.

Podle informací stanice, ruský obchodní kanál RBK-TV zahájil vysílání v září 2003 a od té doby je jediným zdrojem ekonomického zpravodajství v ruské televizi. Nepřetržitě informuje o významných událostech z ekonomiky, politiky, financí v Rusku a v zahraničí. Přináší navíc podrobné analýzy, prognózy, odborné komentáře, rozhovory, přehledy tisku a aktuální pohledy do ruské ekonomiky. Více než devadesát procent informací stanice pochází z Ruska a stanice si je sama produkuje.

Televize zaměstnává 650 pracovníků, kteří - jako je to obvyklé - pracují pro ekonomická média, včetně čtyřiceti analytiků z bank a finančních společností. Stanice nabízí informace i z mezinárodních trhů, příspěvky partnerů CNBC a CNN. Kanál RBK- TV také poskytuje ruské příspěvky pro stanici CNN, a od února 2005 i pro CNBC Europe. K dalším partnerům patří Bloomberg, APTN a Reuters. Internet: www.rbc-tv.ru


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19248/rbk-tv-na-novem-tp-druzice-hot-bird-13b/