LG zahájí výrobu OLED displejů
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 16.10.2013

Jihokorejská společnost LG Display, která je součástí koncernu LG Electronics, zahájí masovou výrobu ohebných displejů pro mobilní telefony. Začíná tak zřejmě bitva o to, která firma jako první přijde na trh se smartphonem, který má zakřivený displej.


Konkurenční Samsung před několika týdny oznámil, že chce v říjnu představit svůj vlastní chytrý telefon s ohebným displejem. Displej s technologií OLED má být ohebný a nerozbitný. Obrazovka se bude ohýbat pouze vertikálně a bude tenká 0,44 mm. Podle LG to bude v současnosti nejtenčí displej pro mobilní telefony.

Technologie OLED ve srovnání s jinou technologií pro ploché obrazovky LCD poskytuje jasnější a kontrastnější obraz, obrazovky mohou být celkově tenčí a také energeticky úspornější. LG již letos jako první začala prodávat zakřivené televizory s technologií OLED a Samsung ji brzy následoval.

Cena těchto přístrojů se pohybuje kolem 9000 dolarů (téměř 170.000 Kč). LG i Samsung pracovaly na technologii ohebných displejů několik let, omezovaly je však výrobní problémy a nejistota, jak spotřebitelé technologii přijmou.


S využitím zdroje: www.ceskatelevize.cz/teletext/ct/?page=646B&ver=TXT, teletext ČT1, s. 646, 14. 10. 2013

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19471/lg-zahaji-vyrobu-oled-displeju/