Vysílací smlouva družice AMOS-5 pro východní Afriku
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 16.10.2013
Spacecom, operátor satelitní flotily AMOS, oznámil, že pro satelit AMOS-5 získal pětiletou smlouvu v hodnotě 5,9 miliónů dolarů na poskytování obrazových vysílacích služeb pro východní Afriku. Klienti využijí kapacitu na družici AMOS-5, aby nabídli služby DVB-T a DTH pro přechod na digitální vysílání, který probíhá v tomto regionu.


V pásmu Ku družice AMOS-5 bude vysílatel šířit lokální a mezinárodní obsah pro tento region - včetně zpravodajství, sportu, zábavy a rodinných pořadů.

„AMOS-5 je hrdou součástí přechodu na digitální vysílání ve východní Africe. Naše pásma Ku a pásmo C pokrývají signálem celý region, to nám umožňuje, že se tam staneme centrálním poskytovatelem satelitní kapacity,” uvedl pan Eyal Copitt, vyšší vicepresident pro prodej v Africe, Asii a pro marketing.

„Poskytování služeb s vysokou kvalitou je to, co zvyšuje význam družice AMOS-5 a nám pomáhá při růstu byznysu. S ohledem na množství vysílacích a datových projektů ve východní Africe, jsme nadšeni pro budoucnost.”

Satelit AMOS-5 byl navržen a zkonstruován speciálně pro africký trh s celoafrickým svazkem v pásmu C, třemi pásmy Ku, které pokrývají celý kontinent a poskytují spojení do Evropy a na Střední východ. Satelit pokrývá signálem každý bod v subsaharské Africe.


S využitím zdroje: advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19472/vysilaci-smlouva-druzice-amos-5-pro-vychodni-afriku/