RTV Galaxie nebude v paketu UPC Direct!
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 30.01.2002
Po dřívějším období, kdy se nám nedařilo navázat pravidelný kontakt s vedením společnosti UPC ČR, se ledy prolomily a tak jsme rádi, že vám budeme moci na webu satCentrum pravidelně přinášet odpovědi na vaše dotazy, připomínky a náměty, směřující k paketu UPC Direct na satelitu, případně ke kabelové televizi tohoto operátora.

V příštím měsíci by také mělo dojít k našemu odloženému setkání s představiteli UPC Direct, doporučujeme vám tedy oprášit své připomínky z diskuse pod listopadovým článkem, anebo si připravte nové dotazy. Slibujeme, že žádný váš podnět nezapadne!

Nyní k odpovědím na otázky, které jsme dnes z UPC obdrželi.

V souvislosti s oznámeným vstupem RTV Galaxie na satelit, viz tento článek, jsme se zeptali, zda budeme moci tuto Kindernayovu stanici naladit i v paketu UPC Direct. A samozřejmě jsme se opět zeptali i na slibované vysílání české veřejnoprávní televize.

A zde je dnešní odpověď UPC:

Vážený pane inženýre,

ráda bych Vám odpověděla na Vaše otázky.
RTV Galaxie se prozatím v programové nabídce UPC Direct neobjeví, TV3 v programové skladbě zůstává a s Českou televizí vedeme usilovná jednání o zařazení českých programů do nabídky UPC Direct.
Přeji krásný den
Dita Pavlovská
Executive assistant


Co z toho pro nás vyplývá?

1. Stanice RTV Galaxie se tedy od 15.února objeví na satelitu mimo paket UPC Direct, podle posledních spekulací dokonce ne na družici Astra či Eurobird, ale na satelitu Eutelsat W2 na pozici 16,0 stupňů východně. Pro naše satelitní diváky to znamená čtvrtou (!) satelitní pozici (Eurobird 1 na 28,5 st.východně , Astra 1 na 19,2 vých., Eutelsat W2 na 16,0 vých. a Intelsat 707 na 1,0 st.západně). Což je pro pár českých a slovenských stanic už docela nebývalý luxus! Pokud budeme chtít vše sledovat, nezbývá, než naši parabolu motoricky natáčet.

2. Dosavadní TV3 zůstane na své místě v paketu Czechlink na Eurobirdu 1 i v UPC Direct na Astře 1.

3. Stále je tu naděje, že možná již v tomto čtvrtletí naladíme také ČT1 a ČT2 v paketu UPC Direct.

V dopise to sice nebylo zmiňováno, ale vzhledem k tomu, že již za měsíc nastane ”velký třesk” a polská Wizja TV přejde do paketu Cyfra+ na Hot Birdu, pokud by se nás tato změna měla nějak významněji dotknout, byli bychom o tom jistě informováni. Takže věříme, že i po 1.březnu najdeme současné programy v českém i slovenském paketu UPC Direct na svém původním místě, beze změny pro našeho diváka.

Pokud se dozvíme další změny či novinky, budeme vás o tom ihned na webu satCentrum informovat.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/195/rtv-galaxie-nebude-v-paketu-upc-direct/