Tanec mezi střepinami zaujal diváky festivalu Zlatá Praha
Autor: Film Europe , e-mail: info@filmeurope.cz Přidané: 23.10.2013
Ve slovenské filmové tvorbě mývaly taneční snímky bohatou tradici. Režisér Marek Ťapák svým dílem Tanec mezi střepinami dokazuje, že tento žánr je dosud stále živý, a dokáže se tak zařadit po bok svých mistrných předků. Film, který vznikl na základě divadelního představení, doslova uchvátil diváky, kteří ho zhlédli v předpremiéře na letošním ročníku Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha. Osobně ho přijeli do Prahy představit Marek Ťapák a autor hudby, Tono Popovič.


Propracovaná choreografie, perfektní taneční výkony členů tanečního souboru SĽUK, poutavá hudba a krása slovenské krajiny. To je univerzální jazyk, kterým oslovuje diváky nejen na Slovensku a v České republice, ale také například v Hong Kongu, kde se představil na letošním FILMARTu. Zároveň po pražské premiéře o snímek projevila mimořádný zájem řada zahraničních akvizitorů.

Tanec mezi střepinami je příběhem o lidském bytí, lásce, vzletech a pádech. Snímek je postaven na představách hlavního hrdiny, který prožívá své silné životné situace a zážitky prostřednictvím tance, podmanivé hudby, něhy a síly básnického slova. Jeho putování je poskládané z jednotlivých střípků života, které spolu vytvářejí úchvatnou mozaiku obrazů, pohybujících se v čase a v prostoru.

Film je silný svým zpracováním, tanečnými výkony, nápaditou silně elektrizující energií, moderní interpretací folklóru i podmanivé hudby, která kolísá na pomezí lidové hudby mnoha slovenských regionů a world music.

Více o filmu Tanec mezi střepinami: http://www.filmeurope.cz/movies/611-tanec-mezi-strepinami
Trailer filmu: http://www.youtube.com/watch?v=8mmdpCJ1Wwo


Lenka Stanslická, Film Europe, 23. 10. 2013

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19510/tanec-mezi-strepinami-zaujal-divaky-festivalu-zlata-praha/