Konsolidační plány indické DTH
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 07.11.2013
Podle místních zpráv jednají tři významní operátoři DTH na velkém trhu indické placené televize, aby vytvořili společnou firmu. V plánu je, aby obsah a programové náklady byly redukovány a zvýšily se vysílací poplatky od indických vysílatelů. Podle zdroje obeznámeného s vývojem a informacemi v indickém místním tisku jsou třemi společnostmi tyto: Dish TV, Videocon d2h a Airtel Digital TV, a jednají o založení společného podniku, kde každá z nich má stejný podíl.


„Jednáme s dvěma dalšími společnostmi DTH o vytvoření společného podniku, který bude pracovat na obsahu a na vysílacích smlouvách s provozovateli vysílání. Představa je ta, že se založí společný subjekt se stejnými podíly všech tří partnerů,” uvedl generální ředitel společnosti Dish TV, pan R. C. Venkateish, pro server TelevisionPost.com.

V případě, že se projekt uskuteční, měli by tři společní hráči dvacet pět miliónů předplatitelů. Existují však obavy, že jejich plán by mohl být odmítnut institucemi, které regulují tržní prostředí.

„Stávající systém je nelogický. I přes značnou základnu klientů se v případě DTH (direct to home - individuálního příjmu ze satelitu) platí více vysílatelům a příjem z vysílání je stále bezvýznamný. Zato u MSO (multi-systémových operátorů - provozovatelů skupinového kabelového či družicového vysílání) příjmy z vysílání téměř pokrývají náklady za obsah pro vysílatele,” řekl pan Venkatiesh.


S využitím zdroje: Chris Forrester, advanced-television.com, 6. 11. 2013, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19571/konsolidacni-plany-indicke-dth/