DiGITALlink – karty pro Czechlink od společnosti GITAL
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 29.05.2006

Jak už jsme na satCentrum psali na začátku dubna v článku Czechlink aktuálně, byl spolu se spuštěním nové technologie uplinku digitálního paketu českých TV a rádií – Czechlink poprvé u tohoto paketu použit simulcrypt, tedy podpora vysílání paketu ve více kódovacích systémech. Používají se dva systémy CryptoWorks (k původnímu přibyl další s identem 0D0F).

Tento nový ident bude používat nový distributor přístupových karet Czechlink – společnost GITAL, s.r.o.. Ke stávajícímu distributorovi a registrátoru karet – společnosti Trade and Technology, tak v průběhu ještě tohoto měsíce (červen 2006) přichází další společnost. Skončil tak dosavadní monopol, což by mohlo vést k větší dostupnosti karet.

Dekódovací karty diGITALlink budou podle jednatele společnosti – ing.Pavla Petráše postupně odkódovat programy současného balíku Czechlink. Zde bychom chtěli upozornit, že v současné době na nich nejde odkódovat TV Prima a podle našeho dnešního rozhovoru s ing. Jiřím Hojgrem z Galaxie Sport neproběhla zatím ani jednání o možnosti doplnění abonence tohoto prémiového kanálu na karty diGITALlink.

Maloobchodní cena této karty by se měla pohybovat pod hranicí 1.000,- Kč vč. DPH. Další upřesňující informace budou podle slov jednatele ing.Petráše v nejbližších dnech zveřejněny na www.gital.cz.

Satelitní diváci, používající přístupové karty společnosti Trade and Technology se samozřejmě nemusí bát, že by jejich abonence byla ukončena či omezena, dosavadní přístupové karty budou i nadále podporované.


redakce satCentrum, 29.5.2006, 11:00 h

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1959/digitallink-karty-pro-czechlink-od-spolecnosti-gital/