SES poskytuje širokopásmové kapacity pro krizovou oblast na Filipínách
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 13.11.2013
V pondělí 11. 11. 2013 sdělil lucemburský satelitní operátor SES, že po zničujícím působení tajfunu Haiyan byla zprovozněna telekomunikační služba Emergency.lu na Filipínách. Haiyan, jedna z nejsilnějších bouří, která kdy byla změřena, zanechala v pátek 8. 11. 2013 velké škody na šesti centrálních filipínských ostrovech.


Tajfun si na své cestě vyžádal několik tisíc obětí a zničil 80 % infrastruktury. Obnovení telekomunkačního spojení hraje důležitou úlohu při podpoře humanitární pomoci, která od té doby probíhá. Proto byly na Filipíny poslány tři soupravy rychlého nasazení Emergency.lu, aby zajistily životně důležité spojení pro probíhající humanitární operace. Terminály Emergency.lu využívají satelitní kapacitu skupiny SES pro obnovu důležitého telekomunikačního spojení, aby bylo možné účinněji zareagovat na katastrofu.

Služba Emergency.lu umožňuje rychlé telekomunikační řešení při zmírnění následků globální katastrofy a při humanitárních misích. Byla vyvinuta a realizována v rámci partnerství veřejného a privátního sektoru, lucemburského ministerstva zahraničních věcí ve spolupráci s konsorciem lucemburských společností a organizací: SES TechCom, Hitec a Luxembourg Air Rescue.

Služba bude využita při humanitární pomoci a při ochraně civilního obyvatelstva, aby bylo umožněno obnovení telekomunikačních služeb, účinná podpora spojení a koordinace první pomoci. Služba Emergency.lu může být instalována v průběhu několika hodin kdekoliv na světě po přírodní katastrofě nebo po vypuknutí krize, kterou způsobili lidé. Řešení Emergency.lu poskytuje satelitní infrastrukturu, kapacitu, spojovací, koordinační služby i pozemní satelitní terminály. Navíc je zabezpečena doprava zařízení do postižených oblastí po celém světě. Internet: www.ses.com


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19605/ses-poskytuje-sirokopasmove-kapacity-pro-krizovou-oblast-na-filipinach/