Ďalšia verzia modelu Humax 5400Z
Autor: Redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 31.01.2002
Najuniverzálnejší prijímač dnešných dní Humax 5400Z, na ktorom sa dá naraz emulovať 5 kódovacích systémov: Seca/MediaGuard, Irdeto-BetaCrypt, Viaccess, Nagravision a Cryptoworks je najnovšie dodávaný v novej modifikácii, ktorá zabraňuje rozšíriť zabudované CAS Irdeto na vyššie spomenuté systémy, t.j. vykonať softvérovú úpravu - patchnutie.

Prvá zmena spočíva v odstránení 40-pinovej pätice JP255 z centrálnej dosky prijímača, na ktorú sa pripájal Z-board potrebný pre proces patchnutia. Na jeho mieste sa nachádza nálepka s textom: ”WARNING - WARRANTY VOID WHEN SEAL IS BROKEN”, čo je upozornenie od výrobcu na stratu záruky pokiaľ dojde k poškodeniu nálepky.

Pokiaľ sa niekto dobrovoľne vzdá záruky a osadí si dosku chýbajúcou päticou, dočká sa nemilého spoznania druhej ”novinky”, ktorú pripravil práve pre týchto experimentujúcich majiteľov kórejský výrobca.

Je ňou zablokovanie prístupu do dvoch intelovských Flash pamätí (U250 a U260), aby nemohli byť použité počas patchovania k vkladaniu dát do EPROM pamätí na Z-boarde.

Spomenuté zabezpečujúce prvky bol nútený Humax zaviesť pod tlakom prevádzkovateľov paketov a to aj napriek tomu, že sú jeho prijímače práve vďaka možnosti patchovania medzi kupujúcimi najvyhľadávanejšie a uvedené kroky môžu výraznejšie ovplyvniť predajnosť receiverov Humax.

Uvidíme ako si rýchlo dokážu s týmito obmedzeniami poradiť upravovatelia Humaxov.


zdroj:
www.satkurier.pl
www.axs-ict.nl/humax5400/

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/197/dalsia-verzia-modelu-humax-5400z/