ASTRA Talent: Děti kreslí pro dobrou věc
Autor: PRAM/SES ASTRA Přidané: 19.12.2013
Letošní ročník soutěže ASTRA Talent, kterou pořádala společnost SES ASTRA (NYSE Paris Euronext a Luxembourg Stock Exchange: SESG) v České republice a na Slovensku, v Bulharsku, Chorvatsku, Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Slovinsku a v Srbsku, již zná svoje vítěze. Mladí umělci ve věku 8 až 15 let byli vyzváni, aby zpodobnili svoji představu o tom, jak satelity pomáhají lidem. Za každý přijatý obrázek daruje SES ASTRA 1 euro humanitární organizaci Lékaři bez hranic.


Talentová soutěž probíhala od 2. září do 31. října 2013. Odborná porota, která i letos zasedala pod záštitou Slovenské národní galerie, vybrala 12 nejpovedenějších uměleckých děl. Vítězové obdrží hodnotné ceny, stejně jako dalších šest dětí, kterých obrázky získaly nejvíce hlasů ve veřejném hlasování.

V průběhu soutěže navštívilo stránku www.astratalent.eu 65 565 unikátních uživatelů, kteří otevřeli celkem 3 805 979 samostatných stránek.

„Třetí ročník soutěže se konal v nejvíce zemích a sešel se nám nejvyšší počet obrázků. Jsme velmi vděčni za tolik povedených kreseb a maleb, které představují nezanedbatelný příspěvek k důležité činnosti Lékařů bez hranic“, vysvětluje Barbara Uzunowa-Drymer, ředitelka marketingu společnosti SES v regionu CEE.

"Podpory společnosti SES ASTRA si velmi vážíme stejně jako práce mladých umělců, kterým velmi děkujeme za účast. Jejich tvořivost nám pomáhá v naší snaze, přinášet lékařskou péči a humanitární pomoc tam, kde je jí nejvíce potřeba“, říká Pavel Gruber, ředitel české pobočky Lékařů bez hranic.

Navštivte stránku soutěže na www.astratalent.eu

Jsme i na sociálních sítích:

Twitter: https://twitter.com/SES_Satellites
Facebook: https://www.facebook.com/ASTRA.CZSK
YouTube: http://www.youtube.com/SESVideoChannel
Blog: http://en.ses.com/4243715/blog


O skupině SES

Skupina SES je předním světovým provozovatelem satelitů; v současnosti provozuje 55 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele obsahu Internetu (ICP) a poskytovatele služeb Internetu (ISP), provozovatele mobilních a pevných sítí a pro soukromé i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a špičkové vysílání. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb. Skupina SES (kód na burzách NYSE Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel (Kanada) a QuetzSat (Mexiko) a dále strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Další informace lze nalézt na www.ses.com.


O Lékařích bez hranic

Lékaři bez hranic/Médecins Sans Frontières (MSF) je mezinárodní, nezávislá, humanitární zdravotnická organizace, která poskytuje odbornou zdravotnickou pomoc lidem v nouzi, obětem přírodních katastrof, katastrof způsobených lidským přičiněním nebo obětem ozbrojených konfliktů. Organizace byla založena v roce 1971 v Paříži a za dobu své existence se proměnila v celosvětové hnutí, která čítá 23 samostatných sdružení, která vystupují společně jako MSF International. Organizace poskytuje pomoc bez diskriminace a bez ohledu na rasu, etnický původ a náboženské nebo politické přesvědčení. Lékaři bez hranic dnes poskytují zdravotnickou pomoc ve více než 70 zemích světa s více než 2 500 mezinárodních a 29 000 místních spolupracovníků, kteří poskytují lékařskou pomoc milionům lidí ročně. V roce 1999 byla Lékařům bez hranic udělena Nobelova cena za mír.
www.lekari-bez-hranic.cz


Jaroslav Ostrčilík, PRAM Consulting, 19. 12. 2013

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19765/astra-talent-deti-kresli-pro-dobrou-vec/