Sportdigital už jen z nového tp. družice Astra 1L a v MPEG-4
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 18.01.2014

Placená televizní stanice Sportdigital z Hamburku ukončila souběžné šíření ze satelitu Astra 1KR na orbitální pozici 19,2° východně na tp. č. 63, provider Sky Deutschland, kmitočet 10,921 GHz, horizontální polarizace, SR 22000 kSymb/s, FEC 7/8.


Už před koncem loňského roku tento německý tematický kanál zahájil vysílání na sousedním satelitu Astra 1L na stejné orbitální pozici na transponderu č. 119, frekvence 12,722 GHz, horizontální polarizace, SR 22000 kSymb/s, FEC 3/4, modulace DVB-S2/8PSK, obrazový formát MPEG-4, kódovací systém Videoguard, Nagravision, Cryptoworks, Irdeto 2 a Mediaguard 2 a 3.

V Německu si lze stanici předplatit u poskytovatele satelitní placené televize Sky Deutschland za cenu 4,99 Eur měsíčně. Podle sdělení stanice nabídka platí pro klienty platformy Sky a ve spojení s jedním nebo několika balíčky programů stávajícího uspořádání nabídky. Při akceptování nabídky proběhne přechod předplatného na podmínky aktuální cenové struktury (v závislosti na aktuálním předplatném) při smluvním období dvanácti měsíců ve spojení s novým termínem zahájení. Diváci v Rakousku si mohou stanici objednat v paketu Plus Austria placené televizní platformy Austriasat.

Pro další příjem programu je třeba provést manuální naladění přijímače s vložením nových parametrů příjmu. Oproti dosavadnímu šíření lze stanici přijímat jen s přijímači kompatibilními s HDTV, protože program vysílá ve standardu DVB-S2 a obrazovém formátu MPEG-4. Internet: www.sportdigital.de, www.sky.de, www.austriasat.at


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19874/sportdigital-uz-jen-z-noveho-tp-druzice-astra-1l-a-v-mpeg-4/