Satelit SES-8 připraven k provozu na orbitální pozici 95° východně
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 03.02.2014

Satelit SES-8 byl úspěšně umístěn vedle družice NSS-6 skupiny SES na orbitální pozici 95° východně a je nyní připraven k využití pro trhy v regionu Asie a Pacifiku. Dnes, v pondělí 3. 2. 2014 to sdělil lucemburský satelitní provozovatel SES.


Družice SES-8 byla vynesena do kosmu dne 3. 12. 2013 z floridského mysu Canaveral na palubě nosné rakety SpaceX/Falcon-9. Jednalo se o první start rakety SpaceX při kterém byl satelit úspěšně umístěn na geostacionární oběžnou dráhu (GTO). Dosavadní rozsáhlé testování na oběžné dráze potvrdilo správnou funkci satelitu.

Družici SES-8 dodala společnost Orbital Sciences Corporation. Satelit má až třicet tři transponderů v pásmu Ku (ekvivalent k 36 MHz). Výkonný svazek satelitu SES-8 podpoří rychle rostoucí trhy v jižní Asii, Indočíně a také poskytne další kapacity pro DTH, VSAT a vládní aplikace.

Díky společnému umístění se satelitem NSS-6 na orbitální pozici 95° východně družice SES-8 nabídne nejen dodatečné výkonné kapacity, zejména pro služby DTH, ale navíc zajistí větší spolehlivost a bezpečnost pro klienty skupiny SES na této orbitální pozici. Internet: www.ses.com


S využitím zdroje: Infosat.de, 3. 2. 2014, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19942/satelit-ses-8-pripraven-k-provozu-na-orbitalni-pozici-95-vychodne/