Topfun začal testovat nasazení filmů v 4K rozlišení
Autor: Topfun Media , e-mail: info@topfun.tv Přidané: 05.02.2014
Společnost Topfun Media a.s., provozovatel videopůjčovny Topfun, vítěz prestižní soutěže ConnectedWorld. Tv Awards 2012 a průkopník VOD služeb v ČR a na Slovensku oznámila, že ve spolupráci se společností Inflex, která se významně podílí na vývoji služeb Topfun, zahájili testování obsahu využívajícího technologii 4K (UHD rozlišení) v rámci své služby Topfun. Tato technologie nabízí čtyřnásobně kvalitnější rozlišení obrazu oproti technologii FullHD.


Jsme na počátku testování, nicméně první výsledky ukazují, že s nasazením obsahu s tímto rozlišením bychom neměli mít problém a jsme přesvědčeni, že nasazení prvního 4K obsahu je otázkou dohledné doby. Vzhledem k tomu, že jednání s majors studii o 4K obsahu jsou v počátcích, tak v první fázi nasadíme dokumenty a filmové ukázky. Je otázkou času, kdy výrobci TV zahájí masivní produkci zařízení s technologií 4K a na to chceme být důkladně připraveni, prohlásil Projektový manager společnosti Topfun Media, Jan Lakomý.

4K je nejnovější trend výrobců TV. Očekává se, že již v roce 2014 se velká část TV bude vyrábět s tímto rozlišením. Proto právě obsah je nejdůležitější komoditou pro tuto technologii. Topfun vyjednává s mnoha poskytovateli obsahu o tomto formátu, včetně sportovních TV a dokumentárních produkčních společností. Topfun jako první uvedl na trhu v ČR a SK obsah v HD a 3D formátu.

Inovace jsou pro nás výzvou. Značky TV s námi již jednají o podpoře těchto služeb. Topfun aplikace patří mezi nejpoužívanější ve většině TV značek. Doplnil Jan Lakomý.


O společnosti Topfun Media

Společnost Topfun Media a.s. je provozovatelem největší internetové videopůjčovny působící v České a Slovenské republice. Topfun si klade za cíl nabídnout svým zákazníkům co nejširší škálu filmů všech filmových studií a distributorů. Topfun je nejdéle působící videopůjčovnou na tomto teritoriu. Služba odstartovala 15. 6. 2006 a za to dobu Topfun navázal strategická partnerství s 9 IPTV partnery, mezi něž patří například společnosti Orange, Slovak Telekom, SmartComp a další. Též spolupracuje s webovými portály, TV společnostmi a filmovými studii. Svůj obsah nyní dodává na Topfun 50 poskytovatelů z řad distributorů, producentů a filmových studií jako jsou například Universal Pictures, Warner Bros. Topfun nabízí své služby prostřednictvím webu, IPTV sítí a na Smart TV značek Samsung, LG, Philips, Panasonic, Sony, Gogen a Hyundai . Dále také na přenosných zařízení s operačním systémem Android, iOS a Windows Phone, satelitním přijímači Zircon iHD a dalších.


Jan Lakomý, Topfun Media, 4. 2. 2014

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19950/topfun-zacal-testovat-nasazeni-filmu-v-4k-rozliseni/