Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 12:46:16   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

ČAEK uspořádá 15. výroční konferenci s mezinárodní účastí: I překotná regulace zaostává za realitou

  Autor: ČAEK , e-mail: cacc@cacc.cz Přidané: 03.03.2014



Česká asociace elektronických komunikací z. s. (ČAEK) uspořádá 23. dubna 2014 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze -Dejvicích každoroční konferenci pod ústředním heslem: Elektronické komunikace – faktor hospodářské prosperity a růstu.


15. výroční konferenci ČAEK 2014 zahájí Igor Němec, předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů, který nad touto stěžejní akcí ČAEK v roce 2014 převzal záštitu. V úvodu dále vystoupí předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu Jaromír Novák.

Program konference je rozdělen do čtyř tematických bloků. Úvodní diskusní blok (panelová diskuse) bude věnován aktuálním otázkám v oblasti právní úpravy elektronických komunikací, regulace sítí a služeb elektronických komunikací – vývoje, trendů, perspektiv, konkrétně:


Regulace sítí a služeb elektronických komunikací – vývoj, trendy, perspektivy (název bloku)

Témata:

• diskuse o smluvních pokutách a jejich vymáhání
• ochrana spotřebitele
• účinnost novely zákona o elektronických komunikacích č. 214/2013 Sb.
• doporučení ČTÚ k obsahu smluv s poskytovateli
• rozhodování sporů
• nové role pro regulátora podle evropské úpravy

V reálném životě, v sektoru elektronických komunikací obzvláště, je nutno mít zajištěnu ochranu podnikání vlastní firmy proti nesolidním obchodním partnerům. Smlouvy a v nich stanovená penále a pokuty za neplnění dohodnutých podmínek, jsou samozřejmostí. Jinou otázkou je jejich účinné vymáhání. Soudní procesy bývají velmi zdlouhavé a často složité i pro samotné soudy, které nejsou v daném oboru specializovány. I po vítězném rozsudku pak nastupuje otázka skutečného vymáhání dlužných částek a pokut…

„Situace s účinnou vymahatelností oprávněných požadavků je v České republice stále složitá, proto považujeme za důležité věnovat alespoň jeden diskusní blok výroční konference této tématice,“ říká Zdeněk Vaníček, prezident ČAEK. Jak dodává, situaci neprospívají ani neustálé změny v oblasti telekomunikačního práva, dílem přicházející z Evropské unie, dílem vycházející od domácích zákonodárců. Na druhou stranu je neustálý tok novel způsoben i snahou o regulaci podnikání v překotně se vyvíjejících elektronických komunikačních technologiích. Změny zákona o elektronických komunikacích, autorského zákona i dalších zákonných a podzákonných právních předpisů, a především dalších regulačních opatření, přinášejí stále nové otázky a témata k řešení.

Další exploze informačních a komunikačních systémů, zejména vývoj přenosných inteligentních zařízení typu tabletů a chytrých mobilních telefonů, rozšiřují počty konzumentů služeb elektronických sítí. Je-li situace složitá pro poskytovatele služeb, pro laické uživatele je o to nepřehlednější. Nastupuje i druhá strana mince – ochrana spotřebitelů před nekvalitními službami, smlouvami. Pokrok je v této oblasti rychlejší, než regulační procesy a nové obchodní koncepty. Na druhé straně vzniká množství podnikatelských příležitostí. Proto je již první diskusní blok konference věnován mj. i ochraně spotřebitele a doporučením Českého telekomunikačního řadu k obsahu smluv.

„Věřím, že tato praktická aktuální témata se setkají se zájmem účastníků konference,“ dodává Zdeněk Vaníček s tím, že již nyní, necelé dva měsíce před konferencí, je zájem o účast na ní nemalý. ČAEK připravuje program konference tak, aby vystihl převládající a aktuální trendy v oboru elektronických komunikací, převzatého vysílání a širokopásmových služeb. Hlavní konferenční část již standardně doprovodí svými expozicemi a prezentacemi dodavatelé obsahu televizního vysílání a technologických novinek a řešení.


Úvodní slovo prvního diskusního bloku přednesou:

Marek Ebert – náměstek předsedy Rady a ředitel sekce regulace, Český telekomunikační úřad
Erick Tinoco - Managing Director - Mobility, EMEA, společnost AT&T


Účastníci:

Jan Duben – ředitel sekce digitální ekonomiky a ochrany spotřebitele,
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Tereza Rychtaříková – UPC Česká republika s.r.o.
Petr Josefi – T-Mobile Czech Republic


Ostatní tematické bloky konference:

• Internet a digitální ekonomika, ochrana soukromí
• Nezákonné šíření chráněného obsahu
• Jak se bude dále rozvíjet sektor placené televize v ČR?


S úvodními projevy v dalších jednotlivých blocích vystoupí Chris Hutchins - Vice President European Policy, Liberty Global B. V., Nick Pickles – ředitel britské organizace „Big Brother Watch“, který vystoupí na téma: „Budoucnost soukromí: dar, který může (a nemusí) poskytnout vláda, nebo stav, kdy se kontroly nad svými osobními údaji ujmou občané?“ Ve svém projevu se zaměří na otázky:

• ochrana soukromí v elektronických komunikacích
• Internet a jeho správa
• svobodný příjem informací
• otázky svobody vyjadřování pramenící z rozvoje Internetu

Dalšími hosty konference budou mj. předseda ÚOHS a Rady ČTÚ, I. místopředseda ÚOHS, výkonná ředitelka SPIR, místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a další tuzemští a zahraniční hosté. Seznam dalších osobností ze světa elektronických komunikací, které na konferenci vystoupí, lze najít v programu výroční konference, jehož pracovní verze je neustále aktualizována (na webových stránkách konference - http://www.caek.cz/konference-2014/).

15. konference ČAEK 2014 dne 23. dubna 2014 je určena zejména provozovatelům digitálních kabelových a satelitních televizí, výrobcům a zástupcům televizních programů, společnostem dodávajícím technologie pro výrobu, distribuci a zpracování signálu, výrobcům a dodavatelům spotřební elektroniky a odborníkům i zástupcům veřejnosti, kteří se včas na akci řádně registrují. Výroční konference je součástí oslav 15. výročí založení České asociace elektronických komunikací, která formálně vznikla 18. prosince 1998 a její stanovy registrovalo Ministerstvo vnitra 15. února 1999. Od roku 2000 uspořádala celkem 14. výročních konferencí, vesměs velmi úspěšných a užitečných setkání zástupců tohoto průmyslového odvětví a příbuzných a navazujících oborů.
Registrovat se můžete (pokud se zúčastnit hodláte a dosud jste se neregistrovali) prostřednictvím tohoto odkazu.

Formulář pro zájemce o ubytování v hotelu, kde se bude výroční konference konat, je na www.cacc.cz.


O asociaci ČAEK z. s.

Česká asociace elektronických komunikací z. s. sdružuje největší provozovatele převzatého vysílání, poskytovatele širokopásmových služeb a operátory elektronických komunikačních sítí v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými a přidruženými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, HBO, LICA, T-Mobile Czech Republic, Telefónica, itself, SATT, AT&T Global Network Services Czech Republic, České Radiokomunikace, KT Klášterec nad Ohří, Chello Central Europe, IKO Cable, Film Europe, EU Sport. ČAEK dále spolupracuje se zahraničními dodavateli programů pro český trh kabelového vysílání.

ČAEK vznikla v roce 1998. Založily ji přední společnosti poskytující služby kabelových komunikací v ČR - Kabel Plus, Kabel Net Holding a Dattelkabel (dnes součástí UPC ČR), Intercable CZ a TES Media (později Karneval Media, nyní součástí UPC ČR). Dalšími zakládajícími členy byly HBO ČR, dodavatel programů, a společnost Hughes Network Systems, dodavatel telekomunikačních technologií. ČAEK vystupovala do konce roku 2001 pod názvem Česká asociace kabelových komunikací a do roku 2007 jako Česká asociace kompetitivních komunikací (ČAKK).

ČAEK od svého založení aktivně spolupracuje s asociací CABLE EUROPE (Evropská asociace kabelových komunikací - www.cable-europe.eu), která byla založena již v roce 1955 a navazuje na činnost sdružení evropských kabelových operátorů, jež vzniklo již v roce 1951. V letech 2001 až 2007 byla ČAEK členem (národní afilací) Evropské asociace kompetitivních telekomunikací.

16. výroční konference ČAEK 2015 se bude konat 28. dubna 2015.

Email: cacc@cacc.cz
http:// www.caek.cz
http:// www.caek.cz/konference-2014/
Facebook: https://www.facebook.com/elektronicke.komunikace


Zdroj: Česká asociace elektronických komunikací, 3. 3. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/E5goPi Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.03.2014 • Nova v únoru oslavila 20 let, spustila NOVA Plus a úspěšně odvysílala Zimní olympijské hry
11.02.2014 • SES a TOWERCOM prodloužily pronájem kapacity na 23,5° východně
21.01.2014 • 15. výroční konference ČAEK: Elektronické komunikace – faktor hospodářské prosperity a růstu
31.12.2013 • PF 2014
24.12.2013 • Šťastné a veselé Vánoce vám přeje satCentrum!
19.12.2013 • ASTRA Talent: Děti kreslí pro dobrou věc

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist