Hybridní satelitní mobilní řešení družicí Amos-5
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 11.03.2014
Satelit Amos-5 společnosti Spacecom, který je umístěn na orbitální pozici 17° východně, nyní zajišťuje hybridní satelitní řešení pro mobilní komunikaci v Africe. Toto řešení využívající kapacitu pásma Ku družice Amos zvyšuje kvalitu dostupného vysokorychlostního internetového připojení pro telekomunikační operátory v Africe.


Pan Eyal Copitt, hlavní viceprezident prodeje pro Afriku, Asii a marketing společnosti Spacecom, řekl: „Hybridní řešení družice Amos-5 nabízí lepší přístup k větší šířce pásma, což vede k vyšší kvalitě služeb pro větší skupinu spotřebitelů, kteří nejsou nutně umístěni v městských oblastech. Pro provozovatele, naše cenově efektivní hybridní řešení rozšiřuje pokrytí regionů, navyšuje šířku pásma, umožňuje zavedení nových služeb pro více spotřebitelů a využívá stávající infrastrukturu sítě a kanály.”

Satelit Amos-5 byl navržen a vytvořen speciálně pro africký trh s celoafrickým svazkem v pásmu C a tři svazky v pásmu Ku, které pokrývají celý kontinent a zajišťují spojení pro Evropu a na Blízký východ. Satelit umístěný na orbitální pozici 17° východně umožňuje pokrýt signálem každý region v subsaharské Africe.


S využitím zdroje: Chris Dziadul, broadbandtvnews.com, 10. 3. 2014, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20107/hybridni-satelitni-mobilni-reseni-druzici-amos-5/