Vysílač Brno-Barvičova čeká 12. března plánovaná výluka digitálního televizního vysílání
Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@radiokomunikace.cz Přidané: 11.03.2014
Z vysílače Brno - Barvičova nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov a multiplex 3 s programy Prima Love, Prima ZOOM, Óčko, Óčko Gold, TV Active, Šlágr TV a ČT:D/art. Výluka potrvá od 6.00 do 15.00 hodin.


Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky
a vysílací technologie. Výluka TV vysílání se dotkne pouze těch brněnských diváků, kteří přijímají signál právě z vysílače Brno-Barvičova. Ostatních diváků, kteří na území Brna přijímají signál z vysílače Brno Hády nebo Kojál, se výluka netýká. Brněnské vysílače Bavičova, Hády a Kojál jsou provozovány v SFN síti na stejných TV kanálech.


České Radiokomunikace a.s. (ČRa) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. ČRa disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Petra Miterová, Neopublic Porter Novelli

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20110/vysilac-brno-barvicova-ceka-12-brezna-planovana-vyluka-digitalniho-televizniho-vysilani/