Satelitní pozice Eutelsat-Nilesat 7/8° západně pokrývá signálem 51,5 miliónů domácností
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 13.03.2014
V úterý 11. 3. 2014 uvedla společnost Eutelsat při prezentaci analýzy pokrytí signálem pro Blízký východ a pro severní Afriku na veletrhu CabSat v Dubaji, že orbitální pozice Eutelsat-Nilesat 7/8° západně může dále posílit svoji čelní pozici nynějším 51,5 miliónem domácností s televizním přijímačem.


Ve srovnání se studiemi v roce 2010 a 2013, kdy bylo prováděno šetření v deseti zemích, se během tří let zvýšil tamní počet domácností s možností satelitního televizního příjmu o 63 %. Orbitální pozice 7/8° západně je velmi oblíbená díky velkému nárůstu počtu televizních stanic. Počet arabských a mezinárodních televizních programů se tak v průběhu tří let zvýšil na současných 1050.

Bez Íránu, kde jsou primárním zdrojem pro příjem televizních stanic satelity Hot Bird, činí průměrná míra penetrace domácností se satelitním příjmem pro orbitální pozici Eutelsat-Nilesat 7/8° západně v regionu Blízkého východu a severní Afriky více než 90 %.

Počet domácností se televizorem HD Ready nebo Full HD v regionu překročil hranici dvaceti miliónů a je nyní 29 %. V Saudské Arábii, Spojených arabských emirátech a Jordánsku má odpovídající vybavení dokonce více než 50 % domácností.

Z dosavadních 41,3 miliónů domácností, které ještě nepřešly na příjem HDTV, během příštích dvanácti měsíců padesát procent domácností plánuje zakoupení přístroje HD. Internet: www.eutelsat.com


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20119/satelitni-pozice-eutelsat-nilesat-7-8-zapadne-pokryva-signalem-51-5-milionu-domacnosti/