Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 13:12:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

TV Nova představí moderní zpravodajské a publicistické studio

  Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 14.03.2014


TV Nova připravila při příležitosti 20. výročí vysílání nejvýraznější modernizaci hlavní zpravodajské relace od startu televize v roce 1994. Televizní noviny a další publicistické pořady vysílané z nového studia nabídnou divákům moderní vizuální zážitky, které umožní navýšit kvalitu zpravodajských příspěvků a celé relace.


Nejsledovanější zpravodajství v ČR představí nové studio, grafiku, znělky a logo Televizních novin poprvé v neděli 23. března 2014. Postupně se z nového multifunkčního studia budou vysílat i ostatní zpravodajské a publicistické pořady TV Nova.

„Pro nejsledovanější televizní stanici s nesledovanějším zpravodajstvím v zemi je posláním celého týmu redaktorů poskytovat objektivní a vyvážené zprávy. Nové studio díky moderním technologiím umocní obsah našich zpráv a poskytne tak ještě kvalitnější divácký zážitek,“ uvedl Christoph Mainusch, jednatel a generální ředitel skupiny Nova.

Nová podoba Televizních novin je založena na kvalitní grafice, kterou jejich diváci dlouhodobě oceňují. Dekorace studia a prvky informační grafiky sledují nejmodernější světové trendy a zvolený způsob vizuální prezentace využívá progresívní digitální technologie. Klíčovými prvky nového zpravodajského studia budou unikátní zakřivená projekční stěna o celkové ploše 20 m2, která umožňuje zobrazení ve vysokém rozlišení ULTRA HD, doplněná průhledným stolem pro moderátory s vlastní projekcí grafiky.

Dálkově ovládané digitální pozadí dovoluje měnit barevné ladění a světelnou atmosféru ve studiu v reálném čase. Další projekční stěna o ploše 8 m2 je největší dotykovou obrazovkou v Evropě. Divákům umocní zážitek ze sledování zpravodajských analýz, sportovních novin a počasí, které navíc přichází s vlastní unikátní technologií, jež umožňuje ovládat televizní grafiku pohybem a gesty. Tato aplikace nemá obdoby nejen u nás, ale i ve světě a ve zpravodajství bude použita vůbec poprvé. Diváci se tak mohou těšit na opravdovou proměnu zpravodajství.

„TV Nova byla vždy považovaná ze technologického lídra televizního prostředí. Nové studio stavíme na silné vizuální podobě a kvalitní grafice, kterou naši diváci ocení, a současně tak dále posouváme trendy ve zpravodajství,“ dodal Martin Švehlák, ředitel zpravodajství a sportu skupiny Nova.

Díky multifunkční koncepci studia bude možné měnit uspořádání jeho prostoru během několika minut do množství variabilních sestav. Studio bude využíváno nejen pro polední, odpolední a večerní Televizní noviny, Sportovní noviny a Počasí, ale i pro natáčení Střepin, Víkend, Prásk, studia F1 a dalších zpravodajských a publicistických pořadů.

„Na využívání nejmodernějších technologií v novém studiu Televizních novin se samozřejmě těšíme i my, moderátoři. Pomáhají nám posílit hlavní sdělení a emoce každé zprávy, kterou uvádíme. Jako obdivovatel nových technologií se těším na to, že z nového studia budeme hlásit co nejvíc těch pozitivních,“ uvedl Rey Koranteng, moderátor Televizních novin TV Nova.


Anna Suchá, TV Nova, 13. 3. 2014, ilustrační foto: archiv TV Nova (2008)


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/qb93VG Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.03.2014 • IVIO – první on-line kino s unikátní filmovou knihovnou zdarma od 13. března v České republice!
13.03.2014 • 15. výroční konference ČAEK 2014: Velký zájem o problematiku nezákonného šíření chráněného obsahu televizního vysílání
06.03.2014 • Slovak Telekomu sa darilo v roku 2013 aj v segmente digitálnej televízie: nárast počtu zákazníkov Magio TV a úspešná akvizícia DIGI Slovakia
03.03.2014 • Nova v únoru oslavila 20 let, spustila NOVA Plus a úspěšně odvysílala Zimní olympijské hry
03.03.2014 • ČAEK uspořádá 15. výroční konferenci s mezinárodní účastí: I překotná regulace zaostává za realitou
11.02.2014 • SES a TOWERCOM prodloužily pronájem kapacity na 23,5° východně

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist