Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 09:10:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Nova představí v neděli 23. března nové multifunkční studio

  Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 18.03.2014


V neděli 23. března 2014 Nova poprvé představí svým divákům nové studio, grafiku, znělky a logo Televizních novin. Srdcem moderního zpravodajského a publicistického studia je posuvný multimediální moderátorský stůl, který je možné přemístit okolo svislé osy až o 270° a velmi jednoduše tak změnit jeho polohu vůči ostatním studiovým prvkům – velké zakřivené projekční stěně a interaktivní dotykové obrazovce. Scéna studia je tak připravená během několika minut pro vysílání odpoledních TN, hlavní zpravodajské relace TN, publicistických pořadů nebo pro zcela nové pořady, volební speciály atp. Díky novému studiu posouvá televize Nova hranice a možnosti televizního zpravodajství, svým divákům přináší zcela nové zážitky ze sledování zpravodajských a publicistických pořadů a přehlednější a srozumitelnější zpracování zpráv.


Moderátorský stůl

Jednou z nejvýraznějších novinek nového studia je čelní strana multimediálního moderátorského stolu, kde je projekční pole umožňující zobrazit název komentované reportáže nebo související vizuál, což je přehlednější pro diváky a podtrhuje hlavní obsah sdělované zprávy.


Grafika a logo

Design Televizních novin prochází kompletní proměnou. Poprvé za svou existenci mají Televizní noviny vlastní logo, které je založené na písmenech „TN“. Logo uvozuje každou relaci a je výchozím grafickým prvkem všech televizních novin TV Nova. Jednotlivé reportáže jsou uvozeny efektními vizuálními přechody, což podtrhuje dynamiku celé zpravodajské relace. V novém studiu jsou využívány i nové prvky tzv. immerzivní grafiky, což umožňuje vytvořit v prostoru grafický trojrozměrný objekt, který oživí vysílání a plní i názornou funkci. Příkladem může být virtuální 3D pohár NHL postavený vedle sportovního moderátora, soška Oscara umístěná vedle moderátorů na multimediálním pultu nebo závodní okruh při přenosu Formule 1. V immerzivní grafice je vytvořen i 3D znak televize umístěný na začátku Televizních novin do rohu studia. Divácky atraktivní polopropustná grafika, která umožňuje propojení grafických prvků a kamerových záběrů, dovoluje víc úrovní vnímání.


Technologie

Zakřivená projekční stěna o ploše 20 m2, která umožňuje zobrazení ve vysokém rozlišení ULTRA HD, a dálkově ovládaný digitální světelný horizont studia umocňují dojem z každé vysílané zprávy. Další novinkou, kterou ocení zejména reportéři zpravodajství, je vlastní aplikace vytvořená v oddělení Real Time grafiky TV Nova, která umožňuje jejich přímou komunikaci přes tablety a chytré telefony s novým systémem přípravy a odbavování grafiky v automatickém režimu. Tento systém automatického odbavení grafiky přinese divákům informace v ucelené vizuální podobě.

„Snažili jsme o co největší propojení nových technologií s čistou a elegantní grafikou na obraze, nové záběrování a velkorysou světelnou atmosféru, která ladí s moderním designem dekorace ve studiu. Vizuální efekty v novém studiu zobrazuje 22 000 světelných LED diod, srovnaných do 1 500 m světelných pásů, které naplní celkem 80 m2 projekčních ploch. Interaktivní dotyková obrazovka je největší svého druhu v Evropě a bude se využívat i pro moderování Sportu, Počasí a dalších relací,“ uvedl Alan Záruba, Art Director zpravodajství skupiny Nova.


Kreativní tým

Kompletní modernizace studia a grafiky Televizních novin probíhala in-house pod vedením Art Directora zpravodajství skupiny Nova Alana Záruby a byla připravovaná od dubna 2013. Projekt nového studia navrhla společnost Ungroup architekta Jaroslava Holoty. Grafický design Televizních novin, které mají poprvé i své vlastní logo, připravilo kreativní oddělení skupiny Nova pod vedením Michala Paciny. Unikátní aplikaci, která umožňuje ovládat televizní grafiku pohybem a gesty vznikla v oddělení Real Time grafiky pod vedením Petra Josefuse.


Anna Suchá, Corporate PR Manager TV Nova, 18. 3. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/wQVAiB Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.03.2014 • Pozvánka na veletrh AMPER 2014
14.03.2014 • TV Nova představí moderní zpravodajské a publicistické studio
13.03.2014 • IVIO – první on-line kino s unikátní filmovou knihovnou zdarma od 13. března v České republice!
13.03.2014 • 15. výroční konference ČAEK 2014: Velký zájem o problematiku nezákonného šíření chráněného obsahu televizního vysílání
06.03.2014 • Slovak Telekomu sa darilo v roku 2013 aj v segmente digitálnej televízie: nárast počtu zákazníkov Magio TV a úspešná akvizícia DIGI Slovakia
03.03.2014 • Nova v únoru oslavila 20 let, spustila NOVA Plus a úspěšně odvysílala Zimní olympijské hry

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist