Česká televize se úžeji propojí s akademickou sférou
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 23.03.2014
Česká televize posílí podporu české vědy a výzkumu. Dohodla se na tom se zástupci vysokých škol na společném jednání o možnostech užší spolupráce mezi ČT a akademickou sférou. Záměr uvítal i místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek.


„Podpora české vědy je významnou složkou veřejné služby České televize. Doposud ale neexistovala žádná pevná platforma, která by tuto oblast úžeji propojovala přímo s vysíláním. Díky diskusi se zástupci vysokých škol jsme se rozhodli připravit návrh na vytvoření zvláštního poradního orgánu České televize, který by mohl naše aktivity napomáhající popularizaci vědy posílit. Poradní rada bude České televizi poskytovat aktuality, poklady a náměty z oblasti vědy a výzkumu, o kterých by měla být veřejnost informována,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák, který pro společný záměr získal i podporu místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavla Bělobrádka.

„Ve spolupráci s Českou televizí vidí Univerzita Palackého i Academia film Olomouc obrovský potenciál,“ říká prorektor pro vnější vztahy Univerzity Palackého Petr Bilík a dodává: „Vědeckou kapacitu, kterou Česká republika disponuje, můžeme společně přetavit v divácky atraktivní pořady. Navíc, věda je mezinárodně srozumitelná a myslím, že společná produkce tak může uspět i ve světovém měřítku.“

Česká televize iniciovala spolupráci s vysokými školami už v loňském roce. Jejím cílem je nabídnout studentům možnosti rozvoje jejich praktických dovedností v rámci stáží a dalších aktivit a navazovat tak zároveň vztahy s talentovanými začínajícími profesionály z různých oborů.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20158/ceska-televize-se-uzeji-propoji-s-akademickou-sferou/