Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 02:12:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

TV PRIMA na kartách diGITALlink

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 22.07.2006


Na domácí satelitní trh se minulý měsíc dostala nová přístupová karta diGITALlink pro příjem digitálního paketu českých programů ze satelitu Astra 3A. Tuto kartu a jejího distributora a registrátora – společnosti GITAL s.r.o. jsme na našem webu přiblížili už na konci května v článku DiGITALlink – karty pro Czechlink od společnosti GITAL.


V redakci jsme hned po spuštění abonence testovali první sérii těchto karet (ještě bílé karty bez barevného potisku), a vyzkoušeli si on line registraci a aktivaci. Více si o tom můžete přečíst v článku Testovali jsme kartu diGITALlink. Závěr testu on line registrace a aktivace vyzněl velmi příznivě, také doporučená cena karty pro koncového zákazníka, která se pohybuje pod 1 000 Kč včetně DPH je příznivá (ovšem musíme počítat s každoročními registračními poplatky, stanovenými na 200 Kč), ale hlavní výtky směřovaly k zatím omezenému počtu dekódovaných programů z digitálního paketu Czechlink na Astře 3A (frq. 12,525 V, SR 27500, FEC 3/4).

Přístupová karta diGITALlink až do včerejška umožnila abonentům přístup pouze k programům veřejnoprávní televize – ČT1, ČT2, ČT4 sport a po úhradě prémiového kanálu českých a slovenských filmů – CS Film (viz maloobchodní ceník karty, registračního poplatku a předplatného CS Filmu na období 1, 4 a 12 měsíců). Touto kartou nešlo dekódovat českou TV Prima a ani Galaxii Sport, i když podle slov jednatele ing.Hojgra se tento domácí tematický kanál nebrání vstupu do jakékoliv platformy dostupné českému sportovnímu fanouškovi.

Tato situace se ale aspoň z poloviny zlepšila – včera jsme dostali ze společnosti GITAL, s.r.o. toto oznámení:

S potěšením Vám oznamujeme, že dnešním dnem zahajujeme zkušební vysílání oblíbeného televizního programu PRIMA na kartách diGITALlink. Nabídka diGITAL programů se tak rozšiřuje o žádaný program, který bude přístupný v základní nabídce diGITAL programů po registraci karty společně s programy České televize. TV PRIMA bude také automaticky aktivována všem současným majitelům karty diGITALlink.

Jak už jsme uvedli v předchozích článcích, každou novou kartu je potřeba registrovat – registrace se provádí v současné době třemi způsoby: internetem (www.gital.cz), SMS zprávou a písemně zasláním poštou vyplněného formuláře na adresu společnosti. Protože je registrace a aktivace karet diGITALlink odlišná od stávajících karet pro Czechlink, přinášíme vám přehledný Návod k registraci a aktivaci dekódovací karty diGITALlink.

Registrace karty podmíněného přístupu diGITALlink je zpoplatněna částkou 200 Kč vč. DPH. Tento poplatek společnost GITAL vybírá formou stíracích registračních kupónů, obdobných těm, které používají operátoři mobilních telefonů. Registrace je časově omezena na dobu 1 rok, poté je možno zakoupit další kupón pro obnovení funkčnosti karty a prodloužit tak oprávnění o další rok (a tak dále stejně v následujících letech). V případě zájmu uživatelů o příjem některého zvlášť placeného prémiového kanálu – v současné době je to už zmiňovaný CS Film – je provozní poplatek zahrnut do ceny aktivace karty pro příjem placených programů (za kartu se zaplatí např. 1 199 Kč na rok v případě CS Filmu).

Na registračním formuláři je Prohlášení uživatele karty: Prohlašuji, že budu používat kartu pro příjem programů ČT pouze pro svou osobní potřebu, potřebu členů domácnosti, resp. Pro potřeby podnikatele a neumožním její užívání jakoukoliv jinou fyzickou nebo právnickou osobou. Programy ČT se zavazuji přijímat pomocí této karty pouze na území České republiky. V případě nerespektování výše uvedených skutečností a porušení ustanovení zákona č.384/2005 Sb. O rozhlasových a televizních poplatcích v platném znění beru na vědomí a souhlasím s tím, že karta bude po upozornění ze strany ČT zablokována pro příjem programů ČT. I u této karty, stejně jako v případě karty společnosti Trade and Technology tedy platí povinnost platit pravidelně koncesionářský poplatek a z důvodu autorských práv je příjem programů České televize je povolen jen na území České republiky, a nikoliv v zahraničí.

Toto opatření se netýká samozřejmě sledování TV Prima a CS Filmu. Pokud máte zájem, můžete si prostudovat kompletní Všeobecné podmínky používání dekódovací karty diGITALlink, také ve formátu PDF. Všechny dnes zmiňované soubory jsme také umístili do naší sekce TV download, odkud si je budete moci kdykoliv v budoucnu stáhnout a vytisknout.

Karty diGITALlink lze používat ve všech nových přístupových modulech (CAM) a čtečkách (CAS), včetně universálních, které podporují systém CryptoWorks na kartách s BIOSem v.05. Karty nefungují ve starších CAM CryptoWorks série 01 až 14, jsou funkční až v poslední 15. Nedetekovala se ve starších CAM Magic a Matrix, nefungovala např. ani v UCAS receiveru Kaon Xtreme. Také v CAM Dragon/T-Rex s posledním firmwarem s emulací CW bude fungovat až po úpravě – doplnění nového identu kódovacího systému. Bez problémů jsou přístupové moduly ZetaCAM s firmware podporující karty CryptoWorks, stejně tak i receivery Dreambox a Triple Dragon. U některých receiverů s UCAS čtečkami může nastat problém s neprůchodností aktivačních dat, k zápisu oprávnění se tak bude muset karta na chvíli vložit do modulu či čtečky bez blokace. Společnost GITAL slíbila připravit na svou stránku seznam receiverů a modulů, které uvedenou kartu podporují.


Závěrem bychom chtěli říci, že je dobré, že domácí satelitní divák má nyní možnost výběru ze dvou registrátorů karet pro příjem českých programů z paketu Czechlink – od společnosti GITAL, tak i společnosti Trade and Technology, jejichž abonence nebude ukončena či omezena, a že všechny dosavadní přístupové karty jsou i nadále podporované. A tak se každý zájemce může rozhodnout, která karta pro individuální příjem z Astry 3A mu bude lépe vyhovovat.


Redakce satCentrum, 22.7.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.06.2006 • Doplňující informace ke kartám diGITALlink [ 9 ]
13.06.2006 • Testovali jsme kartu diGITALlink [ 7 ]
09.06.2006 • Jak přijímat FILM BOX a NONSTOP KINO – I. [ 32 ]
27.03.2006 • Digitální vysílání : HD READY je nahrazeno novým logem HD TV [ 1 ]
15.03.2006 • Nejčastější dotazy k digitální televizní platformě Astra
09.03.2006 • SES ASTRA si vybrala kódovací systém Nagravision pro svou novou digitální televizní infrastrukturu [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist