Česká televize představí ve Varech místo, kde jsou filmy doma
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 02.05.2014
Česká televize se v letošním roce podílí na pětadvaceti koprodukčních hraných i dokumentárních filmech. Své novinky představí spolu s tvůrci tam, kde jsou filmy doma, v Domě České televize na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Vedle interaktivního programu pro návštěvníky zprostředkuje Česká televize dění z Karlových Varů i televizním divákům.


„Díky novému kanálu ČT art a kulturnímu zpravodajství se letos bude moci Česká televize věnovat filmovému festivalu ještě intenzivněji než v předchozích letech,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák. K dennímu zpravodajství, Festivalovým vteřinám s Markem Ebenem či přenosu závěrečného ceremoniálu tak budou moci diváci sledovat novinky z Karlových Varů například i v Událostech v kultuře. Přímo z Karlových Varů pak bude vysílat svůj pořad také Václav Moravec.

Hlavní pozornost v rámci doprovodného programu zaměří Česká televize na filmovou tvorbu. „Před dvěma lety Česká televize díky založení Filmového centra proměnila svoji roli z pasivního vysílatele koprodukčních filmů v aktivního spolutvůrce filmových projektů,“ říká Petr Dvořák. „Po jediném roce fungování náš nový přístup dokázal, že vede nejen k větší pestrosti a originalitě snímků, na kterých se Česká televize podílí, ale ruku v ruce s tím i ke zvyšování jejich kvality,“ doplňuje Petr Dvořák s tím, že do loňského ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary byl zařazen rekordní počet koprodukčních filmů České televize a pět z nich si dokonce odneslo ocenění.

Filmy ovládnou i Dům České televize na Divadelním náměstí. „Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je jedinečnou příležitostí, jak interaktivně propojit veřejnost, profesionály z České televize a samotné tvůrce,“ doplňuje ředitelka Komunikace a marketingu České televize Daniela Němcová. „Chtěli bychom proto stejně jako v předchozích dvou letech vytvořit příjemné zázemí, ve kterém se budou návštěvníci osobně setkávat s významnými osobnostmi ze světa filmu. A jelikož stále více pronikají filmové postupy i do původní televizní tvorby, což je celosvětový trend, který Česká televize ve svých nových projektech reflektuje, nebude Dům České televize vyhrazen pouze koprodukčním snímkům, ale i našim vlastním projektům,“ slibuje Daniela Němcová.

Každodenní program Domu České televize na Divadelním náměstí, který loni navštívilo přes deset tisíc lidí, přinese vedle pravidelných Čajů o třetí s filmovými profesionály, Jolkou Krásnou a Petrem Koubkem řadu projekcí, interaktivních prezentací a workshopů.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20325/ceska-televize-predstavi-ve-varech-misto-kde-jsou-filmy-doma/