Changhong na veletrhu Canton Fair vykročil do éry 5K
Autor: PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 05.05.2014
Čínský výrobce na domácí půdě představil největší zakřivenou TV na světě. Má 5K rozlišení a je už v prodeji. V porovnání s jinými televizory má 105 palcová obrazovka vyšší rozlišení a také díky svému zakřivení je ideální pro sledování filmů. Obraz vyniká vykreslením barev, důrazem na detaily a dokonalým podáním reality. Výsledkem je absolutně čistý a ničím nerušený obraz...


Společnost Changhong, přední čínský výrobce spotřební elektroniky, představil na nedávném 115. Kantonském veletrhu několik produktových novinek. Velkou pozornost upoutala dosud největší zakřivená TV na světě, se kterou Changhong vstupuje do éry 5k. Kantonský veletrh je největší čínskou obchodní událostí, která se dvakrát za rok – na jaře a na podzim – koná v jihočínském městě Guangzhou. Každého z veletrhů se pravidelně účastní přes dvě stě tisíc návštěvníků a vystavovatelů z celého světa.

Na tradičním veletrhu na břehu Perlové řeky Changhong poprvé ukázal svou novou vlajkovou loď - ultra HD televizor s 5K rozlišením a typovým označením 105Q1C. Úhlopříčka o velikosti 105 palců (2,7 metru) z něj dělá dosud největší zakřivený televizor na trhu. 5K Ultra HD displej má rozlišení 5120 x 2160 pixelů a frekvenci 240 Hz, což zaručuje plynulý obraz.

Kromě UHD rozlišení televizor zaujme také širokoúhlou obrazovkou ve formátu 21:9. V porovnání s jinými televizory má 105 palcová obrazovka vyšší rozlišení a také díky svému zakřivení je ideální pro sledování filmů. Obraz vyniká vykreslením barev, důrazem na detaily a dokonalým podáním reality. Výsledkem je absolutně čistý a ničím nerušený obraz.

Novinka od Changhongu nabízí kromě špičkového obrazu i množství Smart funkcí. Jádrem televizoru je operační systém Android 4.2. Čínští inženýři pojali trendově také ovládání televizoru, o které se namísto klasického ovladače postará aplikace v chytrém telefonu. Na vlně zásad chytré domácnosti, které Changhong propaguje, by zařízení měla být úzce propojená a synchronizovaná. Divák si tak bude moci TV vysílání stejně jako i jiný obsah nerušeně shlédnout jak na televizi, tak na svém smartphonu či tabletu.


O CHANGHONG

Společnost CHANGHONG, přední světový výrobce televizorů, byla založena v roce 1958. Jejím posláním je poskytovat zákazníkům špičkové technologie a vynikající kvalitu za dostupné ceny. Jako vůbec první čínská investice na evropském kontinentu byla v roce 2005 založena pobočka v České republice a v Nymburce vybudován výrobní komplex. Lokální pobočka tak zákazníkům přináší výhody tuzemského výrobku vysoké kvality i místního poprodejního servisu. Více informací na www.changhongeurope.cz.


Šárka Bláhová, PRAM Consulting, 5. 5. 2014

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20334/changhong-na-veletrhu-canton-fair-vykrocil-do-ery-5k/