Start Bundesligy s nečekaně malým zájmem u diváků IPTV a ze satelitu
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik@seznam.cz Přidané: 14.08.2006
Bundesliga via IPTV: zájem stěží měřitelný

Vysílání v IPTV se při zahájení kola Bundesligy ukázalo jako propadák. Jak informoval „Süddeutsche Zeitung”, zatím si předplatilo novou internetovou televizi „T-Home” sotva 50 domácností.

PREMIERE vysílá přenosy Bundesligy v rámci kooperace s firmou Deutsche Telekom. Za roční internetová vysílací práva bude zaplaceno 50 miliónů Eur. Šéf PREMIERE pan Georg Kofler podle vlastních slov počítá až s 500 tisíci uživateli IPTV. Z důvodu nutné vysokorychlostní sítě VDSL je (IPTV) dosud k dispozici v mnohem méně městech než bylo plánováno.


Konference Bundesligy na SAT1 s málo diváky

Konference Bundesligy společnosti arena měla v sobotu odpoledne úspěch jen u 2,6 miliónů diváků SAT1.Vysíláním v neplacené televizi chtěl nový poskytovatel placené televize arena na sebe upozornit a získat nové předplatitele.

Konference se vysílala od 15:00 do 17:30 hod v televizi SAT1 a informovala o všech šesti zápasech (částech) Bundesligy. arena vysílá v kabelových sítích po celém Německu a z družice ASTRA 19,2° východně. Podíl na trhu kolísá mezi necelými 10% a 20,7%.

Přehled sportovních událostí televize ARD „Sportschau”, který sleduje v průměru 4,45 miliónů diváků, mohlo přivítat v novém vysílacím čase v 18:30 hod. mnohem více diváků.


S využitím zdroje:Stefan Hagedorn, Forum.transponder-news.de, 13.8.2006, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2035/start-bundesligy-s-necekane-malym-zajmem-u-divaku-iptv-a-ze-satelitu/