Skupina SES: příjmy za první čtvrtletí vzrostly o 8%
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 11.05.2014
Satelitní operátor SES oznámil, že v prvním čtvrtletí dosáhl příjmů 465,6 miliónů eur (440,9 miliónů eur) za tři měsíce do 31. 3. 2014, ve stálých směnných kurzech došlo ke zvýšení až o 8 %, což se promítlo v nárůstu o 9,3 % do ukazatele EBITDA (zisk před započtením úroků, daní a odpisů). Zisk činil 150,2 miliónů eur a termínované smluvní rezervy jsou 7,4 miliónů eur.


Nový generální ředitel, pan Karim Michel Sabbagh, řekl: „Televizní vysílání zůstává základem a vidíme zrychlený vývoj v jiných aplikacích. Růst příjmů v prvním čtvrtletí byl výrazně ovlivněn mezinárodním sektorem, s plným příspěvkem v tomto období od satelitu SES-6. To bylo doplněné prodejem kapacity společnosti Eutelsat po komplexním vypořádání, které bylo dohodnuté v lednu. Současně se snažíme o udržení našeho pozitivního směru na vyspělých trzích, zvláště v Evropě.”

„V prvním čtvrtletí jsme uvedli do provozu satelity Astra 2E a SES-8; úspěšně jsme vypustili družici Astra 5B, která nyní prochází testováním na oběžné dráze; a oznámili jsme objednání satelitu SES-10, který nám umožní pokračovat v dalších možnostech růstu v Latinské Americe. Jedná se o důležité prvky našeho budoucího růstu.”

Pan Karim Michel Sabbagh uvedl, že další problémy jsou na jedné družici flotily, AMC-6 (pokrývá signálem Severní Ameriku), kde během čtvrtletí došlo ke ztrátě dalších pěti transponderů kvůli poruše solárních panelů.


S využitím zdroje: Chris Forrester, Advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20357/skupina-ses-prijmy-za-prvni-ctvrtleti-vzrostly-o-8/