Via Sat Brasil využije kapacitu pásma Ka na družici Eutelsat 3B
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 18.05.2014
Brazilská společnost Via Sat Brasil oznámila uzavření dlouholeté smlouvy na vysoce výkonnou kapacitu družice Eutelsat 3B s brazilskou firmou Eutelsat do Brasil, která je dceřinou společností Eutelsat Communications. Tento nový satelit bude vynesen do kosmu dne 26. 5. 2014. Operátor Eutelsat nyní provede konfiguraci kapacity nového satelitu v pásmu Ka v těsné spolupráci se společností Via Sat Brasil, aby bylo brazilské území plně ozářeno pěti regulovatelnými svazky v pásmu Ka.


V pátek 16. 5. 2014 oznámil operátor Eutelsat, že Brazílie bude poprvé profitovat z celoplošného satelitního pokrytí v pásmu Ka pro doplnění infrastruktury pozemních pevných a mobilních sítí, které jsou využívány pro širokopásmové služby. Společnost Via Sat Brasil pomocí družice Eutelsat 3B doplní svůj dosah a pokrytí signálem určitých brazilských regionů, kde už dnes nabízí služby trhy pro koncového uživatele, malé a střední firmy. Předpokládá se zejména rozšíření služeb na trzích, kde rychle roste poptávka po internetovém připojení nejmodernějších společností, které mají své sídlo ve venkovských oblastech mimo dosah výkonného terestrického připojení.

Společnost Via Sat Brasil také plánuje vstoupit do podnikání se zajištěním internetu pro letadla, která létají v zemi mezi nejdůležitějšími brazilskými ekonomickými centry. Internet: www.eutelsat.com, www.viasatbrasil.com.br


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20386/via-sat-brasil-vyuzije-kapacitu-pasma-ka-na-druzici-eutelsat-3b/