Začala výměna kompresní technologie Slovak linku
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 16.08.2006

Tento týden probíhá na uplinku Slovak linku na Kamzíku výměna kompresní technologie pro platformu Slovak link na Astře 3A. V pátek začne zkušební provoz.


Podobně jako Czechlink (od letošního dubna), bude i Slovak Link používat pro svou platformu digitálních televizí a rádií na satelitu Astra 3A novou kompresní technologii. Distribuce stanic ve statistickém multiplexu umožní lepší využití datového toku a možnost přidání dalších stanic do paketu.

Dnes jsme z Bratislavy obdrželi informaci, že nová technologie je již osazena a probíhá nastavování. Jestliže vše bude pokračovat bez komplikací, mohlo by se již od pátku vysílat ve zkušebním režimu.

Společnost Rádiokomunikácie – odštěpný závod Slovak Telekom a.s., která zabezpečuje satelitní uplink i správu dekódovacích karet paketu Slovak Link proto našim prostřednictvím prosí všechny diváky o trpělivost při případných problémech s dekódováním.

Uvedení nového systému do provozu si také vyžádá nekódované vysílání v určitých časových úsecích.


Chtěli bychom také upozornit na to, že společnost Rádiokomunikácie – odštěpný závod Slovak Telekom a.s., tento měsíc přebudovala své internetové stránky na adrese www.slovak-link.sk. Nově je zde k dispozici stránka s výpočtem elevace a deklinace satelitní paraboly, která by mohla zákazníkům, kteří si zakoupili produkt Slovak link pomoci v hrubých rysech si nastavit satelitní anténu.

Pro rychlejší orientaci je k dispozici i Zoznam vybraných miest na Slovensku, i se zeměpisnými souřadnicemi.

Na základě žádostí uživatelů je také na tento server umístěna Žiadosť o aktiváciu dekódovacej karty, kterou lze použít i k dodatečné registraci.


Slovak Link vysílá na satelitu Astra 3A, pozice 23,5 st. východně, tp. 12,565 H, SR 27500, FEC 2/3, v kódu CryptoWorks zde vysílají televize STV1, STV2, Markíza TV a audio kanály pro obchodní domy SM1, SM2 a SM CS a datový kanál R1, televize TA3 vysílá volně (FTA), s kódováním plánuje začít dosud volná TV Joj.

V paketu dále volně vysílají rádia SRo 1, SRo 2 a SRo 3, Regina Z, Regina S, Regina V, Patria M, Patria U, Fun Radio, Radio Expres, Okey, Twist, Lumen, Hey a Radio-7.


Redakce satCentrum, 16.8.2006, 16:00 hod.



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2039/zacala-vymena-kompresni-technologie-slovak-linku/