Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 15:53:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Softwarové novinky | Články
 

Začala výměna kompresní technologie Slovak linku

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 16.08.2006



Tento týden probíhá na uplinku Slovak linku na Kamzíku výměna kompresní technologie pro platformu Slovak link na Astře 3A. V pátek začne zkušební provoz.


Podobně jako Czechlink (od letošního dubna), bude i Slovak Link používat pro svou platformu digitálních televizí a rádií na satelitu Astra 3A novou kompresní technologii. Distribuce stanic ve statistickém multiplexu umožní lepší využití datového toku a možnost přidání dalších stanic do paketu.

Dnes jsme z Bratislavy obdrželi informaci, že nová technologie je již osazena a probíhá nastavování. Jestliže vše bude pokračovat bez komplikací, mohlo by se již od pátku vysílat ve zkušebním režimu.

Společnost Rádiokomunikácie – odštěpný závod Slovak Telekom a.s., která zabezpečuje satelitní uplink i správu dekódovacích karet paketu Slovak Link proto našim prostřednictvím prosí všechny diváky o trpělivost při případných problémech s dekódováním.

Uvedení nového systému do provozu si také vyžádá nekódované vysílání v určitých časových úsecích.


Chtěli bychom také upozornit na to, že společnost Rádiokomunikácie – odštěpný závod Slovak Telekom a.s., tento měsíc přebudovala své internetové stránky na adrese www.slovak-link.sk. Nově je zde k dispozici stránka s výpočtem elevace a deklinace satelitní paraboly, která by mohla zákazníkům, kteří si zakoupili produkt Slovak link pomoci v hrubých rysech si nastavit satelitní anténu.

Pro rychlejší orientaci je k dispozici i Zoznam vybraných miest na Slovensku, i se zeměpisnými souřadnicemi.

Na základě žádostí uživatelů je také na tento server umístěna Žiadosť o aktiváciu dekódovacej karty, kterou lze použít i k dodatečné registraci.


Slovak Link vysílá na satelitu Astra 3A, pozice 23,5 st. východně, tp. 12,565 H, SR 27500, FEC 2/3, v kódu CryptoWorks zde vysílají televize STV1, STV2, Markíza TV a audio kanály pro obchodní domy SM1, SM2 a SM CS a datový kanál R1, televize TA3 vysílá volně (FTA), s kódováním plánuje začít dosud volná TV Joj.

V paketu dále volně vysílají rádia SRo 1, SRo 2 a SRo 3, Regina Z, Regina S, Regina V, Patria M, Patria U, Fun Radio, Radio Expres, Okey, Twist, Lumen, Hey a Radio-7.


Redakce satCentrum, 16.8.2006, 16:00 hod.




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 20   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.08.2006 • TV Joj chce začít kódovat svůj signál [ 29 ]
11.08.2006 • Registrace karet diGITALlink bez omezení [ 11 ]
22.07.2006 • TV PRIMA na kartách diGITALlink
14.06.2006 • Doplňující informace ke kartám diGITALlink [ 9 ]
13.06.2006 • Testovali jsme kartu diGITALlink [ 7 ]
09.06.2006 • Jak přijímat FILM BOX a NONSTOP KINO – I. [ 32 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  nekto chape však CS 

23.08.2006 17:41 • opel
haaaaaaa to je dobree človeče tebe uš dochadza para to snáť nemislíš vážne to ty si tak pochopil že SL je spoplatnený (akože sa platia mesačne polaty)tak tu jedôkaz ako komu ten mozok funguje:-) To vie predsa každý že je to jednorázový poplatk(že si kúpiš kartu) ja za to nemôžem že si to tak pochopil ale práve o tých 4000sk ide CHAAAAPEš prečo musím priplacať za kartu dalších 4000sk keď DVB-T alebo terescial(u nas v SK DVB-T samozrejme ešte nieje) je okrem toho lacnejšie a ešte signál nieje kodovaný ale u nás ťaško dostupný chapeš a ešte mám priplácať za to že som mimo dosach a to ma hnevá CHAPEŠ pretože 4000sk je jednoducho moc za nieco čo v inom systéme(teresciala ,DVB-T)zdarmaaaaaaa(myslím len sygnál nič iné).Preto si myslím že Emulacia bola spravodlivá SL mali svoj zlomený CW ale neporušovali autorské práva takže neporušovali zakon a mi sme mali svoj EMU takže boli všedci spokojný aš na komerčného predajcu slovak link ktorý stoho nemal nic takže začína další cirus aby sa vytiahli dalšie tisice za predraženú kartu(platí len pre tých čo kartu nemajú OK).Veď tu uš dakto spomínal prečo ORF môže svoje karty predávať daleko lacnejšie ako SL.Nechtam pridajú galaxy sport a ešte nieco a nech mi dajú predlpatné na min 2 roky za tieto peyTV uš v tých 4000sk.Tebe sa nezdá že 4000sk aj keď je to jednorárový poplatok za dve TV ktoré sú prešpikované reklamou a za STV za ktoré si musím ešte samostatne paltiť trochu moc aj keď je to jednorázový poplatok a čo vieš čo si zmyslia o pol roka takto nebude nikdy klud a stale sa bude niečo meniť pretože oni chcú na tom prvom rade zarobiť !!!!!!!!!!!!!A ešte ras pravopisom mám naozaj problémi ale to ešte nerbý zomňa menjecennéneho človeka ako si ty CS pretože sa chovách ako arogantný majster sveta na ktorého nikto nemá.Anonym som zabudol dať meno nebol v tom bočný umysel takže preto som dal ten dodatoch CHAPEŠ.Prosím ťa uvedomuješ si že píšeš stále to iste dokola(ak nieje toto"Vidím, že tvoj mozek to nemože nikdy pochopit" v každom tvojom príspevku tak ani ras alebo neustále narašky na môj pravopis ja viem že je strašný ale keď sa sním ohanaš pomali v každom príspevku si nanajvíš trápny.Panebože na parabole treba všetko vysvetlovať čo je na inných forach dávno jasné nooo parabola je jednoducho super:-)
PS:vôbec niesom podráždený pretože tvoje príspevky sú stale vtipnejšie a vtipnejšie:-) skôr by som povedal že uš tebe dochadza slovná zasoba.Som ochotný sa ty ospravedlniť ak tak učiníš aj ty a uzavrieme túto trápnu diskusiu o ničom
 
 
  hibrid CS 

23.08.2006 16:16 • opel
No veď vporiadku hibrid vidím že ten velký vred čo nosíš na krku maš asi len na to aby si udržal rovnováhu.Nehraj sa na nejakého premudreho chytráka čo je najinteligentnejší a stale nad vecou dovol aby som ťa vyviedol z omilu v ktorom žiješ stačí si prečítať tvoje priblblé príspevky.Písať síce neviem ale najlepšie je na tom to že ma na to upozornuje osoba čo nedokáže napísať pomali jedno zrozumitelné slovo.No podla toho ako sa snažíš pisať typujem že si nejaký cvok z IQ asi o polovicu menším ako to moje.Biť tebov tak si vezmem niečo ťašké do ruky trieskam sa po hlave a pritom si hovorým prečo som len taký sprostý ja OBUCH:-).Prosimťa čo vlastne si či to ani sáaaaam nevieš hhhhhhhh.Somnov sa dorozumie každý ale čo sa slušne sparava a jeho príspevky niesu len text arogantných zvástov a kopou urážok milej pane hibride.Môj mozok chape tolko vecí o ktorých sa vám môže len sňívať.
PS.na pravopis ti kašlem rovnako ako na teba dôlite su informácie ktoré maju na parabola vdaka takým ako si ty nulovú hodnotu
 
 
  Pre Oplala který je anonym 

23.08.2006 15:31 • CS
Přečti co si napsal v minulosti a uvidíš že si opravdu napsals takovou hovadinu že Slovak Link je zpoplatněný a DVB-T ne: To není ale pravda protože u Slovak Linku sa neplatija žádné měsíční poplatky a ani sa nikdy neplatily na rozdíl třeba od UPC a kabelové televize. Tak sa daj opravdu dohromady a pamatuj si co si v minulosti napsal. Mimochodem já sem sa narozdíl od tebe nechvástal tím, že mám střední školu což je úplně mimo téma. Na tvojem místě bych radši potichu a pomlčel o tom!!! Takže to právě začals všechno ty, jest-li si to už nepamatuješ.
Vidím že ses s tím oslem a volem dovtípil a proto tak kolem sebe kopeš a si podrážděný.
Příště sa aspoň podepiš a nevystupuj jako anonym!!!
 
 
  Pre Opel 

23.08.2006 15:14 • CS
Vidím, že tvoj mozek to nemože nikdy pochopit. Já sa vobec nesnažím psat po česky, protože nejsu ani Slovák jak si to tvoj malý mozek myslí. Ale na to nikdy nemožeš dojít co su když nejsu Čech ani Slovák. Mimochodem zasa ta stejná hrubka na kterú sem upozorňoval minule (Čech s malým "č"). Chytrého stačí trknút ale blbému to možeš člověk říkat aj stokrát a pokaždé to napíše stejně špatně. Opravdu vidím že tvoje IQ má velice nízkú hodnotu a střední školu nemohls nikdy oficiálně dokončit bez protekce!!!
A tím sem s tebú skončil, protože s takovým omezencem sa nikdo nikdy nedomluví. Běž za roh, daj si po čuni a daj konečně pokoj s těma tvojima hovadinama.
 
 
  pre hibrida CS 

22.08.2006 23:31 • opel
A ešte nieco ty fakt niesi čech z toho ako sa snažíš písať po česky vznikajú pekne vtipné slová len tak dalej:-) OBUCH
 
 
  Tak to je pekné tvoje urášky s ... 

22.08.2006 23:14 • anonym
Tak to je pekné tvoje urášky sú vporiadku ale moje sú rasistystické a nacionalisté naozaj užasné.Ak si prečítaš príspevky tak ti dovolujem pripomenúť že si to bol ty milej pane kto začal uražať a písať mimo temu.To mám chapať tak že ty môžeš urážať nadávať do analfabetov a naražky typu "Tu střední školu mosíš mět jedině podvodem " sú vporiadku.Čo si to dovoluješ jedine ty si ten čo si myslí že pojedol celú mudrosť sveta a myslí si že môže urážať všetkých naokolo z tvojich arogantných prispevkov to len srší. Prosimta čo to píšeš za kraviny "Slovak link je zpoplatněný a DVB-T ne. To není pravda protože u obúch mosíš kúpit parabolu nebo klasickú anténu + satelitní přijímač nebo příjímač DVB-T. Jediné co mosíš mět u Slovak Linku navíc je dekodér a karta Slovak Link za jednorázovú cenu bez dalších měsíčních poplatků na rozdíl např. od UPC" bože človeče veď ty ani netušíš o čo mi ide.Varovali ma že na WWW.parabola .sk/cz sa to len hemží takými ako si ty a mali pravdu.Ale v niecom si mal pravdu"Ono platí a bude furt platit že vůl zostane volem a osel oslem" v tvojom pŕipade to platí na 1000% OSLE.Ináč v tvojom pravopise ma pobavilo slovo "obúch" keby tam nebol dlžen tak to po slovensky zamená presne čo si ty.Ja písať neviem ale ako vidím ty na tom niesi o moc lepšie.
Ani ja uš nemienim stracať čas s človekom čo vie maximalne strčiť Orig. kartu do boxu a hneť sa tvári ako technik co vie o SAT všetko.
Rasista určite niesom CZ sú faj ludia ale ako všate inde na svete sa mezi nimi najde poriaden ......
PS:mám tam kopu chýb to aby si mal radosť aj tebe podobný
 
 
  Pre Opel 

22.08.2006 20:50 • CS
Vidím že tvoja inteligence není zrovna vysoká když tady enem sprostě a vulgárně urážaš a nadáváš do blbečků a českých hub atd. Vidím že si slovenský rasista a nacionalista a možeš si podat ruku ze Slotou a Mečiarem. Ostatní slušní Slováci trpí za takové jak si ty v celkovém obrazu o Slovensku ve světě. Jest-li chceš vidět toho blbečka tak sa podiv do zrcadla. Vidím že nevíš ani co píšeš, jinak bys nemohl napsat takovú hovadinu že Slovak link je zpoplatněný a DVB-T ne. To není pravda protože u obúch mosíš kúpit parabolu nebo klasickú anténu + satelitní přijímač nebo příjímač DVB-T. Jediné co mosíš mět u Slovak Linku navíc je dekodér a karta Slovak Link za jednorázovú cenu bez dalších měsíčních poplatků na rozdíl např. od UPC.
Tu střední školu mosíš mět jedině podvodem jinak bys nemohl napsat "v zásade" dohromady a ješte s "t"!!! atd.. Od kdy sa například "tiež" píše s "š". Přečti to cos napsal a najdeš ještě víc hrubek. V každém tvojem příspěvku samé hrubé chyby.
Mimochodem mňa urazit tú českú hubú nemožeš, protože kdybys měl opravdu tu střední školu jak píšeš tak bys pochopil že nejsu vobec Čech. Jest-li někomu nestihá mozek tak si to jedině ty.
A vobec už nemíním reagovat na tvoje rasistické a hulvátské reakce. Ono platí a bude furt platit že vůl zostane volem a osel oslem. Kdybys náhodú nevěděl co je to ten osel tak je to po slovensky "somár".
Diskutovat s tebú je enem zbytečná ztráta času a stejně sa s tebú nikdo nedomluví protože si nejchytřejší na celém světě.
 
 
  pre genia z CZ 

22.08.2006 16:47 • opel
JA veľmi dobre viem aký je rozdiel medzi DVB-T a DVB-S ale vzasate majú ten ISTÝ učel blbečku o to mi šlo že jeden system je zdarma ale ten druhý je zpoplatnený.Nehovorím že karty by mali biť zadarmo ale rozhodne nie 3000sk/kč.A čo si to vlastne dovoluješ ty česká huba do školy som chodil a dokonca mám za sebou aj strednú školu.Inač byť tebou tak tieš sa s tým pravopisom nevyťahujem asi tvoj mozoček nestíha.
 
 
  Já přijímám CL i SL. Přimlouva ... 

22.08.2006 16:45 • martin
Já přijímám CL i SL. Přimlouval bych se ale za to abych mohl legálně v Čechách přijímat SL (ne složitě přes někoho v druhé zemi jako dnes) a slováci CL na Slovensku. Bývali jsme v jedné zemi a i dnes nevím o dvou jiných národech, které by k sobě měli blíž. Vím, že jsou mezi náma hranice, že jsme dnes jiné země, ale vzájemné blokování si televizních programů bez jazykové bariéry mi přijde jako hovadina a i to samé si myslím o zákonech, které to upravují. ČT, STV i komerční stanice by určitě finančně unesly autorská práva pro obě země a byla by to i dobrá propagace v dalších zemích. Ještě malá poznámka ke kódování, zajímalo by mi kolik cizinců by v západní Evropě sledovalo například filmy česky nebo slovensky? :-)
 
 
  Pre Opel 

22.08.2006 16:15 • CS
Vidím že to tvoj mozek to nemože pochopit a proto ti to zkusím vysvětlit a pokud to ani včil nepochopíš tak nemá vobec cenu s tebú diskutovat!. U DVB-T nemosí byt karta a byt zakódované protože ide chytat akurát v daném státě a s minimálním přesahem na rozdíl od satelitu který ide v skoro celé západní a střední Evropě. Pokud napíše někdo jedno špatné "i" nebo "y" tak sa to dá aj možná omluvit, ale pokud skoro všude tak už je to neomluvitelné. Nevím jest-li si vobec chodil do školy a pokud ano tak si tam asi celú dobu enem chrápal.
 
 
  Mirec,CS 

22.08.2006 13:19 • Opel
Len sa nepokakajte vY jazYkovedci zbožnujem takÝchto kreténov čo hneť majú človeka za hovno keď im namiesto mäkké i napíše Y a oni najmúdrejší z najchYtrejších to nevedia prežiť to sa nezmôžete na nic iné kreténi.A čo sa tÝka SL uš len ztoho že JOJ,Markíza žijú z reklamY a STV je verejnoprávna TV bY nemali kódovať alebo kedže som koncesionár bY mi mali kartu poskÝtnúť za sYmbolickú cenu.Mne nikto nevYhovorí že Slovak Link je tahanie penazí za niečo čo je vlastne zdarma.U nás je velký problém terescialneho primu(duchovia a celkovo slabá kvalita obrazu) preto som sa rozhodol pre SAT a zaroveň ho bolo možné prímať ces EMU.Mirec HRDÝ to SLOVÁK ja viem že že menia technológiu ale zároveň celoplošne menia karty takže by si si mal prejsť Info ešte ras možno keby si sa viacej sústredil na text a nehladal ChYbY dačo by si sa aj dočítal.Pre CS tak potom mi vYsvetli prečo môže DVB-T biť zdarma ale CL stojí 3000Kč akú to má logiku pritom je to to istéeeeee.Ja ti to poviem CL ma pod palcom Trade and Technology a táto skromná firmička musí z niečoho žiť nieeeeee.Mirec nerozdavaj rozumi pretože SL chcú pridať dalšie peyTV preto je tu výmena technológie takže SLOVAK LINK sa rovná CZECH LINK ok.
A ešte ras čo sa týka toho pravopisu beriem to od vás ako provokáciju a pripomínam vám že táto diskusia nieje o tom vy 100%tý neomilní(množné číslo) geniovia zamilovaní(množné číslo) do pravopisu!!!!!!!!!!!!!!
 
 
  Tak zpet k tematu. Uz by te me ... 

22.08.2006 11:15 • faust
Tak zpet k tematu. Uz by te meli menit a zatim nic. Nevi nekdo neco o tom? Maji teda naky problem?
 
 
  pre CS 

22.08.2006 10:09 • anonym
Slovak Link je názov produktu digitálnej distribúcie slovenských TV a Rozhlasových programov prostredníctvom satelitu technológiou DVB-S (Digital Video Broadcasting – Satellite), ktorý je určený pre distribúciu signálu na pozemné vysielače a pre individuálny príjem satelitnými prijímačmi (tzv. Set-Top-Box). Toto je písané na www.slovak-link.sk. Je tam aj nákres distribučnej cesty na pozemné vysielače, kde sa ako primárna distribučná cesta uvádza cez satelit a RR trasa ako záloha. V ČR je situácia možno iná, ale v SR je to podľa tejto www tak.
 
 
  Pre Mirec 

21.08.2006 15:33 • CS
S tím Slovak Linkem nemáš úplně pravdu protože hlavně Jojka v SL je v prvé řadě určena pro distribuci na TV vysílače a potom až pro individuální příjem. Czech link je taky jediná cesta jak dostat např. signál ČT na odlehlé převaděče kde se v minulosti bral nekvalitní (zaduchovaný) primár např .z jiného převaděče.
 
 
  Pre Opel 

21.08.2006 11:15 • CS
Daj sa dohromady a daj pokoj s těma hovadinama. Kartu ti vyměnija zadarmo když sa bude měnit a tak nevím o co ti ide. Doba socialismu už dávno skončila a zadarmo ani kuře nehrabe. Nikdo ťa nenutí abys kartu kupoval, ale potom nebreč že je to kódované. Ty taky když děláš v práci tak chceš výplatu. Už vidí jak bys řval kdybys za svoju prácu nic nedostal!!! Mimochodem nauč sa kde sa píše "i"a "y". Aj když nejsu Slovák tak bych rozhodně psal po slovensky lepší než ty. Vidím že si úplný analfabet a nejvíc sa tady rozčiluješ!!!
 
 
  otázka pro mirec 

21.08.2006 07:42 • Honza
Jestliže u vás nikdo nežije z prodeje karet, tak proč stojí téměř třikrát víc než srovnatelná karta pro ORF (a minimálně desetkrát víc než stojí její celkové pořizovací náklady)?
 
 
  pre opla-na 

21.08.2006 05:53 • mirec
najprv sa nauč slovenčinu, vidím, že ti mäkké i a y nič nehovoria. Po druhé v slovak linku vymieňali technológiu nie prístupové karty, ak by aj vymieňali, bolo by to bezplatné. Slovak link je v prvom rade distribučná platforma (pre distribúciu signálu na vysielače) až potom pre individuálny príjem. Zapamätaj si toto poradie. To, že bol CW prelomený, pre nich to moc neznamená, zabezpečili kódovanie, to je pre nich podstatné. Oni z predaja kariet nežijú, nie je to UPC ani DIGI TV. S pridávaním programov je to pol na pol, nie je to pre nich prioritou, ak TV stanice zaplatia, tak prečo nie.
Výmenou technológie prinenie slovak link variabilitu rozdelenia datových tokov (napríklad zvýšenie toku pri športových prenosoch) ako aj spustenie EPG a iné výhody. Tak nerepci, keď nevieš, ako sa veci majú. SLOVAK LINK sa nerovná CZECH LINK (to je v prvom rade pre individuálny príjem až potom záloha pre vysielače okrem TV PRIMA, kde je to naopak).
 
 
  SLOVAK TV 

20.08.2006 15:30 • opel
Toto je presne dôvod prečo sa na slovensku nerozšíry Sat. prijem.Sale sa niečo nastavuje vymieňa,registruje,zabespečuje nasavuje a iné hovadiny.Ale najvedšia drzosť je že začnú vymienať karty.Nechapem ako môžu pítať za verejnoprávne TV a TV ktoré živý reklama 3800sk.Prelomenie CW je spravodlivé a určite budem čakať na dalšie EMU ale ich kartu si vživoťe nekupim.Aký majú vlasne dôvod na výmenu veď sa stale ohanajú autorskými právami ale veď oni zakon neporušujú len tý čo použivajú EMU tak aký dôvod majú na vymenu ---------ZASE su to len hnusné komerčné peniaze za niečo co je terescialne ZADARMO a to je na tom vrchol drzosty
 
 
  je to ok 

18.08.2006 10:58 • dax
sk link je super za par korun ....a na stalo... len nech tam daju este aspon musicbox!
 
 
  Kodovanie TV JOJ ? 

16.08.2006 19:52 • Dano
Tak to uz zacina byt privela. Tak Markiza aj TV JOJ a STV ako verejnopravna TV uz zo zakona by pri tolkom objeme reklamy nemali byt vobec kodovane. Slovak LInk aj Czech link je podla mna len vytahovanim penazi z vreciek satelitnych divakov. Skoda, ze to je tak. Aspon keby ich vysielanie za nieco stalo. Este ze aspon SK programy su v baliku Digi TV ale kvalita je z toho Intelsatu zatial po nicom, TV JOJ ma lepsi signal na Astre 3A.
 
 
Celkový počet komentářů: 20 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist