Svět evropské placené televize
5.část: Rusko
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 04.02.2002
V posledním pokračování seriálu o evropské placené televizi zavítáme do Ruska, které je regionálně největším trhem Evropy s téměř 148 miliony potenciálních zákazníků.

Rusové mají možnost sledovat placenou televizi společnosti NTV Plus. Její vysílání je realizováno přes digitální satelit Eutelsat 4W (na 36.st.východně).

Takzvaná ekonomická varianta nabídky 12 programů, z čehož 2 jsou vlastní produkce je za cenu cca devíti amerických dolarů (342 Kč) měsíčně.

Standardní balík za 19 USD (722 Kč) nabízí 33 programy včetně všech terestriálních televizí. Tři z programů jsou vlastní produkce. Ještě je možné dokoupit další tři kanály, sportovní, erotický a akční filmy, každý za průměrně devět dolarů na měsíc. K uvedeným cenám si Rusi nechají zaplatit ješte za přijímač a parabolu a s montáží a aktivací karty to vyjde na více jak 15 tisíc korun.

Společnost NTV Plus po kriminalizaci jejího majitele Vladimíra Gusinského je ovládána prostřednictvím dceřiné společnosti Gazprom Media státním plynárenským koncernem Gazprom. Pro něj však tento byznys není klíčovým a proto se očekává jeho odprodej.

volně zpracováno podle článku na webu E-TREND / ROMAN SCHÖNWIESNER, PATRIK GARAJ, JÁN ZÁBORSKÝ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/204/svet-evropske-placene-televize-5-cast-rusko/