Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 11:13:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - TV tipy | Články
 

Bojovná Prima ZOOM v 22. týdnu!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.05.2014


Bitva stíhá bitvu, ať už se jedná o válku, historii, přírodu, mořské či vesmírné hlubiny. Prima ZOOM vás vyburcuje. Dokumentární skvosty pro vás: mohla by se světová historie ubírat úplně jiným směrem?, co by se stalo, kdyby…? – představíme vám Dny, které změnily svět; věhlasný komik Terry Jones z legendárního uskupení Monty Python vyráží na cestu plnou vtípků, rychle totiž objevuje, že za původem nejjednoduššího čísla, které známe, se ukrývá neuvěřitelný Příběh čísla 1.

Lidskému tělu trvalo více než 350 miliónů let, než se zformovalo do dnešní podoby – Ryba v nás; kříženec mezi tygrem a lvem, 25kilový mlok, krakatice velká jako auto, to jsou Neuvěřitelní tvorové zvířecí říše a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM.



Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00:

26. 5. 18.00 – Zaříkávač medvědů – 1. část

Zaříkávač medvědů je dokumentárním film, který po dobu několika měsíců sleduje život profesionálního cvičitele medvědů, Steva Searlese. Ten se snaží využít různých nesmrtících prostředků k tomu, aby zajistil bezproblémové společné soužití lidí a velkých medvědovitých šelem. V horském resortu, kde se jim do cesty často pletou zvědaví turisté, je jenom na Stevovi, aby udržel vzájemný mír. Zaříkávač medvědů ukazuje těžce zraněné šelmy, mlsná medvíďata prohrabující popelnice, dospělé samce a samice během nezvaných návštěv nebo napínavý návod, jak se dá medvěd vypudit z nevhodně vybraných míst na spaní. Ve všech případech jde o fascinující pohled na životní dobrodružství jediného muže, který si vzal za úkol chránit medvědy a veřejnost zároveň.


27. 5. 21.00 – Dny, které změnily svět (Dobytí Bastily)

Mohla by se světová historie ubírat úplně jiným směrem? Co by se stalo, kdyby…? To jsou otázky, které někdy napadly asi úplně každého. Pro historiky navíc vždycky znamenaly zajímavé nebo přímo fascinující cvičení ve znalostech i vlastních úvahách. Otázku, jak by se změnil běh dějin, kdyby tři konkrétní události dopadly odlišně, než známe z historie, rozebírá tato třídílná dokumentární mini série. Klíčové scény těchto událostí jsou zdramatizované ve dvou různých verzích: co se skutečně stalo a co se mohlo stát. Mini série analyzuje všechny souvislosti a vysvětluje, proč a jak došlo k tomu, k čemu nakonec došlo.


29. 5. 19.00 – Pohledy z kosmu II

Zúčastněte se odhalování řady tajemství při pohledu na nejkrásnější záběry, které se v našem vesmíru podařilo zachytit na kameru. Druhá řada dokumentárního mini seriálu nabízí extrémně detailní záběry našeho nejbližšího souseda, Měsíce, i pohled na galaxie vzdálené 15 miliard světelných let a vysvětluje, jak se vědci snaží vytvořit celistvou představu o existenci vesmíru. V šesti epizodách se dozvíte výhody dramatické opravy Hubbleova teleskopu, nástupu ještě výkonnější konkurence, co je to kosmická duha, proč se vysoko v horách v Chille nachází neuvěřitelně výkonné pozorovací zařízení, čemu na obloze se přezdívá noční oheň nebo jak počítačové simulace pomáhají vytvořit virtuální vesmír.


29. 5. 20.00 – V pekle bitvy (Kursk: Souboj tanků)

Dokumentární seriál V pekle bitvy popisuje nejdramatičtější, a především nejtragičtější válečné střety historie, které se neobešly bez hodně krvavých obětí. Vylodění v Normandii v roce 1944 zbarvilo příliv do krvavě rudé barvy. Sovětské vítězství nad německými jednotkami na konci druhé světové války u Kursku bylo vyvrcholením nejrozsáhlejší pozemní vojenské operace historie. Od dvou milionů bojujících mužů si vyžádalo desetitisíce obětí. Jejich účastníci se jednoznačně ocitli V pekle bitvy.


29. 5. 21.00 a 21.30 – Velké bitvy 1. světové války (Poslední křížové tažení; Porážka na Gallipoli)

Tento šestidílný dokumentární seriál rozebírá největší bitvy první světové války. Jednotlivé epizody zaměřené na Gallipolli, jeden z nejkrvavějších střetů na Sommě nebo třetí bitvu u Yper vychází z dochovaných archivních záběrů, které dávají dohromady s pečlivě probádanými fotografiemi míst, kde se bojovalo. Díky tomu budete mít během sledování pocit, že jste se dostali zpátky v čase na místa, kde se rozhodovalo o budoucnosti Evropy.


30. 5. 21.00 – Nebezpečí pod hladinou

V neklidných vodách u odlehlého pobřeží Severní Austrálie panují napjaté sousedské vztahy. Nejnebezpečnější a nejvíce smrtící živočišné druhy na světě tady žijí vedle krotkých a člověku sympatičtějších zvířat. V dokumentárním filmu se dozvíte, jak jedovaté ryby, smrtící vodní hadi nebo nebezpečné medúzy v temných vodách vychází se vzácnou, delfínu podobnou orcelou tuponosou.


31. 5. 19.00 – Bitva o Baltské moře

Dokumentární film Bitva o Baltské moře vypráví příběh švédské vlajkové lodě Hedvig Sophia, který se archeologům po několika dlouhých desetiletích konečně podařilo uzavřít. Vznešenou loď, která byla ztracena po krvavé námořní bitvě Švédska s Dánskem v květnu 1715, potkal neobyčejný osud. Jenže jaký byl se podařilo poodhalit až po roce 2008, kdy archeologům z německého kraje Šlesvicko-Holštýnsko nečekaně zazvonil telefon. Na druhém konci byli potápěči, kteří několik kilometrů od pobřeží narazili pod vodou na zvláštní dvacetimetrové kopce. Díky následnému výzkumu se podařilo odhalit nejen vrak lodi, ale i to, jak se Hedvig Sophia k pobřeží Německa dostala.


1. 6. 19.00 – Příběh čísla 1

Příběh čísla 1 – zajímavá story obyčejné jedničky. Věhlasný komik Terry Jones z legendárního uskupení Monty Python vyráží na cestu plnou vtípků. Jeho cílem je poznání. Rychle totiž objevuje, že za původem nejjednoduššího čísla, které známe, se ukrývá neuvěřitelný příběh. Díky počítačové grafice a jejím digitálním trikům jednička v tomto dokumentárním snímku ožívá ve všech svých možných podobách. Film odhaluje, odkud se vzalo naše dnešní moderní pojetí čísel a jak nás od používání římských čísel zachránila invaze obyčejných nul. Bude to dobrodružství.


1. 6. 20.00 – Ryba v nás

Lidskému tělu trvalo více než 350 miliónů let, než se zformovalo do dnešní podoby. Jak se z původně primitivního organismu stal nepředstavitelně složitý a nesporně jedinečný živý stroj? Odpověď se dá vystopovat až daleko do historie. Podle knižního bestselleru od dr. Neila Shubina vznikla třídílná dokumentární mini série, která odhaluje rybu v každém z nás. Seriál je nečekané vědecké dobrodružství, jež se ptá, co jsme a jak jsme vznikli. Odhalená pravda vyráží dech: v nitru lidského těla jsou ukryté dějiny života na Zemi!


1. 6. 21.00 – Neuvěřitelní tvorové zvířecí říše

Kříženec mezi tygrem a lvem. 25kilový mlok. Krakatice velká jako auto. Jak se těmto neuvěřitelným zvířatům žije a může se jim vůbec dařit? Na tyto otázky odpovídá tento dokumentární film. Jedinečná stvoření včetně obřích pavouků sklípkanů loví, bojují a všelijak skotačí před kamerami. Zkušení vědci navštívili různé kouty Jižní Ameriky od Venezuely po Brazílii, aby před vašimi zraky odhalili, jak tato neuvěřitelná stvoření divočiny můžou vůbec existovat i co je jejich tajemstvím.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá – máme již přes 70 tisíc fanoušků na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz, facebook – přidejte se k nám na https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz!


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 25. 5. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/sRn7i3 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.05.2014 • Vítěz MFF Cannes 2014 v českých a slovenských kinech
24.05.2014 • Partička 26. května: Kdo z Partičkářů je hezčí v šatech jako Marilyn?
23.05.2014 • Prostřeno ze Zlína - hamburgery a nová cena!
23.05.2014 • Tipy na víkend 24. - 25. 5. 2014
16.05.2014 • Tipy na víkend 17. - 18. 5. 2014

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist